reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Basemark dostane test pro API Vulkan

16.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Basemark dostane test pro API Vulkan
Benchmarkovací software Basemark se nyní rozšiřuje o nový test, který využije stále ještě vyvíjené API Vulkan, čili nástupce OpenGL. Určen je přitom pro desktopová i mobilní zařízení a na jeho tvorbě se podílí řada firem.
Vzhledem k tomu, že Basemark testující výkon pod API Vulkan není tedy určen pouze pro PC, není divu, že na jeho vývoji se nepodílejí pouze společnosti AMD, Intel a NVIDIA, ale také Imagination Technologies, Qualcomm nebo Renesas. To má dle tvůrců benchmarku zajistit co nejvyšší objektivitu testu, který má navíc reflektovat výkon daného hardwaru v "reálném světě". Jinými slovy, nemá jít o syntetický benchmark, ale o praktický test, v němž by se měl hardware chovat pokud možno stejně jako v samotných hrách či jiném softwaru.





Neil Trevett (president Khronos Group) už tvůrce benchmarku pochválil že vytvořili smysluplný a dobře navržený benchmark, který bude důležitou částí celého "ekosystému API Vulkan" a využitelný bude pro testování i srovnávání různých stolních a mobilních počítačů a jiných zařízení. Stejně tak může posloužit ke srovnání Vulkanu a dalšími API, což bude zajímavé především pro IT firmy a vývojáře.

Vývoj Basemark GPU Vulkan začal teprve letos v srpnu, a tak je pochopitelné, že stále probíhá a zatím byly zveřejněny předběžné specifikace testu, které jsou důležité především pro výše zmíněné partnerské firmy. Benchmark bude k dispozici pro PC a mobilní platformy někdy v druhém čtvrtletí příštího roku a pokud má snad někdo zájem, může na něm i teď začít spolupracovat. Stačí kontaktovat Basemark na adrese sales@basemark.com.

Nyní má Basemark v portfoliu testy Basemark Metal, Basemark ES, Basemark X, Basemark OS a Browsermark.

Zdroj: TZ Basemark
reklama