Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HDPLEX H5: skříň zvládne pasivně chladit až 95W CPU

15.9.2015, Jan Vítek, aktualita
HDPLEX H5: skříň zvládne pasivně chladit až 95W CPU
Server FanlessTech přinesl informace o chystané skříni HDPLEX H5, která je vyzbrojena pasivními chladiči a řadou heatpipe. Díky tomu zvládne uchladit dle informací výrobce až 95W procesory.
Do TDP 95 W se vejdou všechny moderní procesory Intel Skylake včetně nejvýkonnějších odemčených modelů. Už ale nezvládne HEDT procesory Core i7 Extreme, ale ty jsou poněkud mimo její určení. Využití by měla najít především jako skříň pro domácí multimediální PC umístěné v obývacím pokoji, kde se bude zvláště hodit její schopnost chladit procesor pasivně, a tedy bez hluku. A nejen procesor, ale i grafickou kartu.





Výrobce na to jde velice jednoduše, a to s pomocí žebrovaných bočnic a heatpipe, které k nim vedou teplo od procesoru a grafické karty. Můžeme si tak postavit relativně výkonné a tiché PC založené na moderním procesoru a grafické kartě.





Pro efektivní rozvod tepla do těl postranních pasivů se využije celkem 16 heatpipe, přičemž procesor bude mít k dispozici osm a grafika také. Nejde přitom o malou skříň. Prázdná váží 8 kg a vejdou se do ní i běžné desky formátu ATX, ale také Micro ATX a Mini ITX. Dále si můžeme vybrat mezi zdroji formátu ATX. SFX, FlexATX a také nanoATX přímo od HDPLEX, který nabízí také externí zdroje. Čili i ty budou pracovat bezhlučně a pak už stačí jen využít SSD a máme počítač bez jakýchkoliv pohybujících se částí.





Krom dvou SSD můžeme dovnitř ale namontovat také 3,5" pevný disk, který se bude hodit jako vysokokapacitní úložné zařízení pro multimédia. Vedle toho můžeme využít i pozici pro 5,25" zařízení, ovšem s tloušťkou 12,7 mm. Na straně skříně najdeme ještě po dvou konektorech USB 2.0 a 3.0, audio výstup, vypínač (pak je tu ještě dotykový na předním panelu) a také výstup pro napájení externího zařízení (třeba boxu pro pevný disk).





HDPLEX H5 má přijít na trh už v tomto týdnu s cenou 300 USD, což nená málo. Více informací o této skříni nalezneme na blogu firmy (viz zdroj). Nedočteme se o podporovaných modelech grafických karet, ale je jisté, že hi-endové modely jako GeForce GTX 980 Ti mezi ně patřit nebudou. Na fotografiích je pravděpodobně model GeForce GTX 750 Ti.

Zdroj : HDPLEX