Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

1 Beyond představuje multimediální a odolné vojenské notebooky

14.4.2008, Marek Štelčík, aktualita
1 Beyond představuje multimediální a odolné vojenské notebooky
Společnost 1 Beyond oznámila světu, že příští týden představí v americkém městě Las Vegas své nové notebooky. Společnost se snaží nalákat tím, že se bude údajně jednat o první notebooky s čtyřjádrovými procesory, RAID 5 a optimalizací pro...
Společnost 1 Beyond oznámila světu, že příští týden představí v americkém městě Las Vegas své nové notebooky. Společnost se snaží nalákat tím, že se bude údajně jednat o první notebooky s čtyřjádrovými procesory, RAID 5 a optimalizací pro HD grafickou a video produkci. Dva z notebooků pak budou spadat do odolné série nesoucí název „Rugged Line.“ Ty budou splňovat přísné vojenské standardy. Prvním notebookem bude 1 Beyond GoFlex317 HD s čtyřjádrovým procesorem a RAID 5 (zvýšená ochrana díky kombinaci tří disků). Cena tohoto kousku však příliš lichotivá nebude, společnost hovoří o 6595 dolarech. Frekvence Intel Core 2 Quad procesoru bude až 3 GHz a o grafické operace se bude starat NVIDIA GeForce Go 7950 GTX s 512MB videopamětí (PCI-Express karta).



Tři pevné disky nabídnou skladovací prostor až 960 GB. Dále se můžeme těšit na zmíněné odolné notebooky Rugged Line nesoucí názvy 1 Beyond RL5215 a RL4212. Ty splnili normy MIL-STD 810F a notebooky jsou tak schopné pracovat v extrémních podmínkách. Prvně zmíněný notebook je osazen Core Duo procesorem na frekvenci 2,4 GHz a nechybí 4 GB operační paměti, velikost pevného disku pak činí 160 GB. Za příplatek však bude dostupný i SSD. Velikost displeje je 15,4“ ale zpráva bohužel neudává rozlišení. RL 4212 navíc kromě předchozí normy splnil i IP54 pro odolnost vůči polití tekutinou. Obsažen je GPS modul, až 4 GB operační paměti, odolný 80GB až 120GB pevný disk a velikost displeje je 12,1“. Ceny těchto dvou notebooků zatím zveřejněny nebyly.

Zdroj: Laptoplogic