Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.3.2020, Milan Šurkala, aktualita
Dezinformací ohledně koronaviru SARS-CoV-2 je snad ještě více než pravdivých informací. Celkem 7 společností se proto spojilo, aby společnými silami bojovaly proti nesmyslům na svých sociálních sítích. Máme tu Twitter, Google, Microsoft i Facebook.
Bison (883) | 17.3.202021:23
sociálne siete majú slúžiť k tomu aby používatelia vyjadrili svoj názor nech je akýkoľvek, nie je to akademická pôda a nik nie je zvedavý na overenú pravdu. V minulosti mal každý kmeň šamana ktorému uverili aj totálnu kravinu....dnes tu máme miesto šamanov sociálne siete. Bojovať znamená ničiť, preto by mali ­"Bojovníci­" svoje servery natrvalo odpojiť od siete a tým vyriešiť tento ­"Boj­". Opice v pralese by to inak neriešili....
Odpovědět4  6
wrah666 (6205) | 17.3.202018:45
Akorát koukám, že mám asi bordel v tom, dco je HOAX a co ne. Trump zavře hranice, oficiálně HOAX. A přitom se kamarád vracel z USA z dovolené o 3 týdny dřív, aby stihl poslední letadlo, než se ty hranice zavřou.. Takže je otázka, jestli mám věřit ­"ověřeným­" firmám, nebo člověku, co byl osobně na místě a postižen.
Odpovědět4  3
Milan Šurkala (4989) | 17.3.202021:52
Bordel možná nemáš v tom, co je hoax a co ne, ale určitě je v tom, o jaké zavření a jakou karanténu se jedná. Jednou věcí je uzavření hranic s EU, které je platné už několik dní a jinou věcí je údajné úplné zavření hranic a karanténa ve stylu té naší, o níž se začalo mluvit před pár desítkami hodin. Takže můžeš věřit nějakému člověku, ale je to naprosto irelevantní. A to už proto, že ho ten hoax opravdu nepostihl, protože jde o úplně o jinou věc v úplně jiný čas. Ten tvůj člověk byl v EU několik dní poté, co vznikl ten hoax, že se vůbec něco stane. Zavření hranic s EU, kvůli kterému tvůj známý odletěl, by asi nevyhnalo Američany s panikou do obchodů. Zvěsti o celostátní karanténě ­(zákazy vycházení a podobně­) ano.
Odpovědět3  0
wrah666 (6205) | 17.3.202022:34
Povídalo se, že zavřou úplně. Místo toho odřízli jen asi půlku světa. Každopádně označit takto podloženou realitu za hoax chce hodně silný žaludek.

PS: a o tom, co se chystá nebo nechystá nehodlám spekulovat, snad všechny vlády světa momentálně každý den vydávají další omezení.
Odpovědět1  4
Milan Šurkala (4989) | 17.3.202022:59
To, zda to zavřou nebo ne, s tím ale nemá nic společného, když si to někdo vymyslí ­(což ale ví jen autor, zda byla zdrojem jeho hlava nebo někdo zevnitř­). To, že se hoax náhodou trefí do skutečnosti, neznamená, že to není hoax ­(a je opravdu možné, že se stane to, co ten hoax říkal, ale i pokud se tak stane, stále to bude hoax­). Když já si teď vymyslím a třeba na Twitteru zveřejním, že od čtvrtka budeme postihovat porušení karantény pokutou 10 tisíc Kč a ono by se tak opravdu stalo, pořád by to byla mnou vymyšlená, ničím nepodložená zpráva.

Každopádně jde především o to, že ten případ, o kterém jsi mluvil, se stal mnoho dní předtím, než ten hoax vznikl. Tudíž to nemá naprosto žádnou spojitost s tím, zda věřit tvému známému a stejně tak ani ne s tím, zda na základě toho věřit nějakým společnostem nebo ne.

To, zda by tyto společnosti měly nějakým způsobem vůbec vyhodnocovat ­"pravdivost­" zpráv a nějak na ně reagovat, to je zase předmětem jiné diskuze.
Odpovědět6  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.