Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Aspire s 3D brýlemi

23.10.2009, Jakub Doležal, aktualita
Acer Aspire s 3D brýlemi
Doba 3D displejů se nezadržitelně blíží a světový gigant společnost Acer uvádí na trh první notebook vybavený displejem, který vám nabídne prostorový zážitek. Konkrétně je panel osazen v modelu Aspire 5738DG. Notebook má úhlopříčku 15,6...
Doba 3D displejů se nezadržitelně blíží a světový gigant společnost Acer uvádí na trh první notebook vybavený displejem, který vám nabídne prostorový zážitek. Konkrétně je panel osazen v modelu Aspire 5738DG.



Notebook má úhlopříčku 15,6 a LCD se kromě podpory TriDef 3D chlubí také technologií CineCrystal HD a rozlišením 1366x768 pixelů. V nitru tohoto modelu pracuje procesor Intel Core 2 Duo T6600 na frekvenci 2,2 GHz, doplněný o 4 GB RAM operační paměti. Grafická karta pochází z dílen ATI, jedná se o model Mobility Radeon HD 4570 s 512 MB vlastní paměti.

Pro uživatelská data je určen pevný disk s kapacitou 320 GB. Pro jejich export je určena DVD vypalovací mechanika. Z další výbavy pak zaujme gigabitový Ethernet, Wi-Fi, integrovaná webkamera, multi-dotykový touchpad a čtečka karet. Baterie je šesti-článková s kapacitou 4400 mAh.

Hlavním lákadlem tohoto modelu je však již zmiňovaný displej. Ten disponuje technologií TriDef 3D, která zahrnuje 3D displej, 3D polarizační brýle a také speciální software od Aceru. Zobrazení by mělo fungovat na fotografiích, videu, hrách a programech. U aplikací je však nutná podpora DirectX 9 a vyšší.

Nový Acer Aspire 5738DG je vybaven operačním systémem Windows 7 v edici Home Premium. V současné době je již skladem v ČR, cena se pohybuje okolo 19 500 Kč.

Zdroj: Fudzilla