Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer chce dodat v tomto roce na 12 miliónů netbooků

30.4.2009, Jan Vítek, aktualita
Acer chce dodat v tomto roce na 12 miliónů netbooků
Společnost Acer je momentálně třetím největším světovým výrobcem počítačů PC a hodlá pokračovat ve svém rozmachu. Minulý rok tato firma vtrhla do oblasti netbooků a dokázala zanedlouho překonat dokonce Asus. Nyní je tedy největším výrobcem...
Společnost Acer je momentálně třetím největším světovým výrobcem počítačů PC a hodlá pokračovat ve svém rozmachu. Minulý rok tato firma vtrhla do oblasti netbooků a dokázala zanedlouho překonat dokonce Asus. Nyní je tedy největším výrobcem těchto zařízení založených na procesorech Atom.



Acer minulý rok sice místo plánovaných 6 miliónů dodaných netbooků dosáhl pouze čísla 4,9 miliónů, ale v tomto roce hodlá svůj předchozí odhad dokonce zdvojnásobit. Gartner očekává, že v tomto roce se prodá něco přes 20 miliónů těchto počítačů, přičemž minulý rok to bylo 11,7. Pokud se tyto předpoklady tedy vyplní, bude si Acer i nadále posilovat pozici na trhu s ještě větším podílem.

Nedávno také přišel se dvěma novými modely s 10,1" obrazovkou a zanedlouho se má objevit dokonce i netbook s 11,6 palci. Možná to nebude dlouho trvat a zákazníci se dočkají dokonce 14,1" přístroji, nebo i většími, což by učinilo na trhu pořádný zmatek. O tom se mimochodem také objevily dohady.

A aby toho nebylo málo, Acer také plánuje netbook založený ne na Atomu, ale na platformě Intel CULV (Consumer Ultra Low Voltage). Pak již bude těžké rozlišovat, co je ještě netbook a čemu již máme říkat notebook.

Zdroj: Fudzilla