Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Predator X34S: ultraširoký a prohnutý s Nano IPS

5.10.2020, Jan Vítek, aktualita
Acer Predator X34S: ultraširoký a prohnutý s Nano IPS
Herní monitory s ultraširokými a prohnutými 34" displeji nabízí spíše technologii VA, která nemusí každému vyhovovat, takže právě proto můžeme ocenit nový Acer Predator X34S, který je vybaven panelem Nano IPS. 
Acer Predator X34S nám nabízí rozlišení UWQHD (3440 x 1440), které bude s rostoucím množstvím monitorů na trhu v budoucnu zřejmě stále populárnější. Nejde jen o celkový počet obrazových bodů, ale také o poměr stran 21:9, díky němuž dokáže monitor lépe zaplnit zorné pole. Tato monitorová novinka se přitom už dostala na trh, a to zatím v Číně, kde je k dispozici za 9999 juanů, čili cca 34 tisíc korun. To není zrovna málo, ostatně za takovou cenu se dají pořídit pomalu tři herní monitory stejných proporcí. 
 
 
Predator X34S má však podstatně lepší výbavu než monitor za 12 tisíc. Cenu jistě navýší podpora G-Sync, a to opravdového s příslušným HW modulem, přičemž obnovovací frekvence dosahuje až 200 Hz. Dále tu máme zakřivení obrazovky s poloměrem 1900, odezvu až 0,5 ms, ale spíše 1 ms, certifikaci DisplayHDR 400 (až 550 nit) a pak také velice slušné 98% pokrytí barevného prostoru DCI-P3 s kalibrací na delta E < 2. 
 

 
Za předchůdce tohoto modelu můžeme označit již dlouho prodávaný Predator X34P, oproti němuž novinka nabízí vedle vyšší obnovovací frekvence právě i vyšší jas a kratší odezvu (dříve max. 120 Hz, 300 nit a 4 ms), což jsou asi ty nejvýraznější změny, jichž si majitel bude moci všimnout. 
 
Co se týče rozhraní, bohužel tu nemáme HDMI 2.1, ale dva porty HDMI 2.0 a vedle nich DisplayPort. Pak tu je ještě USB C schopný dodávat až 85 W, hub s porty USB 3.0 a také dva 7W reproduktory. Flexibilní stojan pak bude možné nahradit VESA držákem (100 x 100). 
 
Acer svůj Predator X34S ještě oficiálně nepředstavil, ale vzhledem k nabídce na čínském Taobao lze předpokládat, že stihne ještě předvánoční trh.