Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer představuje další ultra-tenké notebooky

18.5.2010, Jakub Doležal, aktualita
Acer představuje další ultra-tenké notebooky
Jeden z předních výrobců počítačů představil nové ultra-tenké modely. Na trhu se již brzy objeví dvojice modelů pod označením Acer Aspire One 721 a Aspire 1551. Oba notebooky mají mnoho společného jak po stránce vzhledu, tak po stránce výbavy....
Jeden z předních výrobců počítačů představil nové ultra-tenké modely. Na trhu se již brzy objeví dvojice modelů pod označením Acer Aspire One 721 a Aspire 1551. Oba notebooky mají mnoho společného jak po stránce vzhledu, tak po stránce výbavy.



Design nových notebooků vychází z již vydaného modelu TimelineX 1830T. Těšit se tedy můžeme na stylový vzhled a poměrně tenkou konstrukci celého těla. V šasi se pak nalézá LCD panel s úhlopříčkou 11,6“ a rozlišením 1366 x 768 pixelů. O podsvícení se postará úspornější LED, které Acer používá prakticky ve všech nových modelech.

Po stránce výkonu nelze čekat žádné zázraky, ale spíše úsporné komponenty, které dovolí dlouhý chod na baterie. Acer u obou notebooků vsadil na procesory AMD a v základu bude nabízen model Athlon II Neo K325 na frekvenci 1.3 GHz. Případně lze u modelu Aspire 1551 zvolit silnější Turion II Neo K625 na frekvenci 1.5 GHz. Oba procesory jsou již dvou-jádrové a starší procesory s jedním jádrem se tak již zcela nezadržitelně vytrácí i z notebooků.



Operační paměť je možné osadit do kapacity 4 GB, avšak to by mělo bohatě stačit. Pro grafické úkony je připraven Radeon HD 4225 a připojení k většímu monitoru bude možné skrze HDMI. Pevný disk bude nabízen do velikosti 640 GB. Online můžete být skrze gigabitový Ethernet, Wi-Fi 802.11b/g/n a volitelný 3G modem.

Operační systém pochází z dílen společnosti Microsoft a jedná se o Windows 7 v edici Home Premium. V balení také nalezneme baterii s šesti články, která by měla nabídnout výdrž v rozmezí 6-7 hodin. Jedinou neznámou tak zatím zůstává cena.

Zdroj: TCM