Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer S243 s LED podsvícením

29.10.2009, Jakub Doležal, aktualita
Acer S243 s LED podsvícením
Společnost Acer, která je známá spíše výrobou notebooků a netbooků, vypustí na trh nový model monitoru s označením S243. Na první pohled zaujme velmi tenkou konstrukcí a nevídaně vysokou hodnotou kontrastu. Model S243 patří do řady Slim...
Společnost Acer, která je známá spíše výrobou notebooků a netbooků, vypustí na trh nový model monitoru s označením S243. Na první pohled zaujme velmi tenkou konstrukcí a nevídaně vysokou hodnotou kontrastu.



Model S243 patří do řady Slim Line a díky použití nejnovějších technologií nabídne tloušťku pouhých 14mm. Aceru se podařilo dosáhnout takto tenké konstrukce pomocí nového posvícení. Klasické CFFL bylo nahrazeno modernějším LED. Zajímavostí je také asymetrický stojan, který je spíše designérskou lahůdkou než praktickým počinem.

Velmi podezřele působí parametry vypuštěné z marketingového oddělení Aceru. Nový panel prý totiž nabídne kontrast s poměrem neuvěřitelných 8 000 000:1! Ano, opravdu celých osm milionů ku jedné. Nabízí se však ihned dvě otázky. Za prvé jestli je zmíněná hodnota opravdová, nebo si Acer lehce vymýšlí. Druhá otázka je pak směrem k uživatelům a týká schopnosti onen kontrast vůbec „vidět“ a ocenit. Ostatní parametry jsou již o něco věrohodnější, rychlá odezva 2 ms, jas 250 cd/m2 a spotřeba pouhých 17 W. O rozlišení nepadla zmínka, avšak vzhledem k velikosti panelu se dá odhadnout 1920x1080 obrazových bodů.

Nezbývá tedy než počkat až se nový monitor Acer S243 dostane do rukou prvních redaktorů, kteří se podívají důkladně na proklamované parametry z marketingového oddělení. Dostupnost však zatím není známá, cena by se prý měla pohybovat v rozmezí 7000 Kč – 9000 Kč (€266 - €350).

Zdroj: Fudzilla