Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer uvádí nové stolní počítače Aspire M a Aspire X

4.9.2009, Jan Vítek, aktualita
Acer uvádí nové stolní počítače Aspire M a Aspire X
Společnost Acer oficiálně představila nové stolní počítače řad Aspire M a Aspire X. Do první řady patří modely Aspire M5300 a M3300, jež jsou navrženy pro práci i zábavu a obsahují procesory AMD Phenom II, čipové sady s integrovanými jádry...
Společnost Acer oficiálně představila nové stolní počítače řad Aspire M a Aspire X. Do první řady patří modely Aspire M5300 a M3300, jež jsou navrženy pro práci i zábavu a obsahují procesory AMD Phenom II, čipové sady s integrovanými jádry ATI Radeon, které lze ovšem vyměnit za samostatné grafické karty od stejného výrobce a diskového prostoru tu je až 1,5 TB.


Acer Aspire M3300

Důraz je kladen také na vzhled, takže Aspire M5300 se může pochlubit kartáčovaným kovovým povrchem a s pomocí LED podsvíceným průhledným svislým pásem. A pak je tu stejně jako u M3300 třetí generace Dolby Home Theater, což se bude hodit pro mechaniky Blu-ray. Jako OS si můžeme u těchto počítačů vybrat Windows Vista Home Premium, Linpus Linux, nebo FreeDOS. Acer samotný k tomu dodává Acer eRecovery Management, Acer GameZone, Acer Arcade Deluxe a standardnem je dnes již zkušební verze MS Office 2007 a také McAfee Internet Security Suite. Pro multimédia se využijí CyberLink PowerDirector4 DE a CyberLink MediaShow.

A pak tu jsou Aspire X3300 a X5300 založené na procesorech AMD Phenom X3 a X4, grafice NVIDIA GeForce 9200 s Hybrid SLI a možností o doplnění další grafickou kartou (ale nízkoprofilovou). Pro přehrávání videa je tu NVIDIA PureVideo HD a paměti DDR3 může být až 8 GB.


Aspire Aspire X5300

Tyto počítače se mají vyznačovat také malými rozměry, přičemž výrobce mluví o koncepci univerzální zábavy, k čemuž nabízí 5.1kanálový zvuk a stejně jako u předchozích modelů M mechaniky Blu-ray, porty HDMI a třetí generaci Dolby Home Theater. Pevné disky zde mohou mít kapacitu do 1 TB. Počítače mají rozměry 265 (v) x 352 (š) x 100 (h) mm.

O dostupnosti a ceně výrobce nehovoří.

Zdroj: TZ Acer