Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer uvádí nové stolní počítače Veriton

19.3.2010, Jan Vítek, aktualita
Acer uvádí nové stolní počítače Veriton
Společnost Acer si připravila tři nové počítače Vertion. V první řadě jde o modely Acer M490G a X490G, které jsou osazeny procesory Intel Core i7, i5 a i3 a čipovou sadou Intel H57 Express. Označeny jsou jako výkonné univerzální počítače...
Společnost Acer si připravila tři nové počítače Vertion. V první řadě jde o modely Acer M490G a X490G, které jsou osazeny procesory Intel Core i7, i5 a i3 a čipovou sadou Intel H57 Express. Označeny jsou jako výkonné univerzální počítače pro firmy. Modely Veriton M490G jsou dodávány v malých skříních, ale přesto se budou moci dále rozšířit. Vertion X490G jsou zase typu SFF (Small Form Factor), takže jejich úspornost prostoru je ještě vyšší.



Paměti si můžeme osadit v kapacita až 16 GB DDR3 a do rozhraní PCI Express zapojit grafické karty. Veriton M490G podporují také disková pole RAID 0, 1, 5, 10 a pak je tu také podpora 5.1kanálového zvuku. Všechny pak splňují specifikace pro udělení log ENERGY STAR, RoHS a Green Seal. Acer myslel také na bezpečnost danou řešením Security Suite využívající modulu TPM pro šifrování dat a fyzickou bezpečnost zajišťuje otvor pro zámky Kensington. Acer Client Manager zjednodušuje vzdálené provádění běžných úloh IT, jako např. správu hardware/software, sledování stavu dílů a upozornění na neobvyklé jevy, provádění úloh podle stanoveného plánu, správu skupin apod.



A nakonec zmíníme tlačítko na přední části počítače, po jehož stisknutí se může počítač sám obnovit do továrního stavu. Doufejme, že toto řešení nebude až tak snadno použitelné, či zneužitelné.



Třetím modelem je Acer Veriton N270G s možností montáže na zadní stranu monitoru pomoci VESA. Jeho obsah činí pouhý 1 litr, který musí stačit pro procesor Intel Atom D510, sadu Intel NM10 Express a až 4 GB paměti. Počítač je také vybaven sadou utilit Veriton ControlCenter pro zjednodušení pracovního prostředí soustředěním nejdůležitějších funkcí a nástrojů na jediném panelu.

Zdroj: TZ Acer