Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Activision možná skončí s hrami pro Sony

22.6.2009, Jakub Doležal, aktualita
Activision možná skončí s hrami pro Sony
Největší vydavatel herních titulů možná ukončí vývoj a kooperaci s konzolí Sony PlayStation 3 a přenosnou Sony PSP (PlayStation Portable). Generální ředitel společnosti Activison Robert Kotick v interview řekl, že obě konzole nejsou tak...
Největší vydavatel herních titulů možná ukončí vývoj a kooperaci s konzolí Sony PlayStation 3 a přenosnou Sony PSP (PlayStation Portable).



Generální ředitel společnosti Activison Robert Kotick v interview řekl, že obě konzole nejsou tak úspěšné v prodejích. Tato skutečnost se samozřejmě odráží i v počtu prodaných herních titulů.
Pro Times Online Robert prohlásil: „Začínám být znepokojený ohledně Sony. Playstation3 začíná na trhu ztrácet a Sony mi to svou politikou nedělá lehké v další podpoře celé platformy. Vývoj pro PS3 je drahý a navíc se Wii a Xbox prodávají lépe. Peníze investované do Xboxu se nám vracejí mnohem snadněji než ze Sony.“



Konzole Playstation 3 je oproti konkurenci podstatně dražší a v prodejích tak velmi zaostává. Složitá architektura procesoru Cell dělá většině vývojářů velké vrásky na čele a vývoj her tak „spolkne mnohem více peněz. Jedinou cestou jak udělat obě konzole více atraktivní je nižší cena. Bohužel Sony vsadilo na moderní komponenty, které jsou poměrně drahé. Je tedy otázkou kam až se cena PS3 může snížit.



Společnost Activision bude v příštím roce bedlivě sledovat prodeje titulů pro konzole od Sony a dle výsledků přehodnotí, zda vývoj ukončí, či bude pokračovat.

Zdroj: x-bit labs