Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Adware v datech stahovaných přes BitTorrent

20.6.2005, Milan Šurkala, aktualita
Adware v datech stahovaných přes BitTorrent
Zatímco P2P sítě typu Kazaa jsou známy obsahem nějakého toho spyware a adware, BitTorrent se tvářil "čistě". Ovšem chyba lávky. Data přes něj stahovaná obsahují adware také, program samotný je opravdu čistý. Chris Boyd, výzkumník VitalSecurity.org...
Zatímco P2P sítě typu Kazaa jsou známy obsahem nějakého toho spyware a adware, BitTorrent se tvářil "čistě". Ovšem chyba lávky. Data přes něj stahovaná obsahují adware také, program samotný je opravdu čistý. Chris Boyd, výzkumník VitalSecurity.org zjistil, že nelegální hudba, epizody TV seriálů a porno videa (vše ve formátu samorozbalovacího archivu EXE), obsahují Direct Revenue Aurora adware. Dále byl nalezen i spyware od 180 Solutions.



Pokud jste ještě neměli tu čest se spyware (chcete-li to zkusit, vypněte si firewall a vlezte na nějaké lechtivější stránky či stránky s MP3, ale výslovně to nedoporučuju), pak vězte, že to znamená spoustu pop-up vyskakovacích oken, celkové zpomalení počítače a snížení jeho stability. Data s obsahem spyware jsou však prý znatelně označená a uživatel je s jeho obsahem obeznámen. Neznalý uživatel obvykle klidně instalaci odkliká a otevře tak bránu adware do svého počítače. Naštěstí se k požadovanému obsahu lze dostat i bez instalace nechtěného adware.



Zdroj: news.com.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.