Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Aféra kolem V35 pokračuje - Kde je polovina paměti?

9.12.2002, Petr Hájek, článek
Aféra kolem V35 pokračuje - Kde je polovina paměti?
V marketingových materiálech je ViewSonic V35 doslova nazýván jako "ohromující" PDA. Ohromující skutečně je, ovšem patrně trochu jiným způsobem, než ViewSonic zamýšlel - uživatel totiž po spuštění zjistí, že má k dispozici namísto proklamovaných 64 MB pouze 38 MB RAM.
Společnost ViewSonic bude muset zřejmě změnit všechny texty, kde se o V35 mluví, protože uživatelé začali rozčarovaně zjišťovat, že tento lowendový tahák má reálně využitelnou přibližně pouze polovinu paměti, než kolik je jí všude uvedeno.

Názory internetové komunity jsou poměrně jednoznačné: "Ať už 64 MB RAM potřebujete nebo ne, přinejmenším byste měli vědět, co opravdu kupujete!" Vypadá to, že jinak chápe 64 MB RAM ViewSonic a jinak uživatel.

Tiskový mluvčí ViewSonicu Duane Brozek (...že by krajan?) se jménem firmy omluvil: "Nebylo naším záměrem lidi klamat" a událost byla označena za "neúmyslnou chybu". "User's Guide" příručky budou samozřejmě upraveny.

Vzpomeňme podobné aféry kolem společností HP a Palm, kdy jeden čas obě svorně tvrdili, že jejich zařízení jsou schopna zobrazit více barev, než bylo později zjištěno v reálu.

Každopádně, skutečně nechápu, proč na takovou věc musí výrobce upozorňovat až web Pocket PC Thoughts - doslova se od ViewSonicu dozvíme: "Byli jsme informováni webem...", řeknu Vám, to je tedy reklama...

Pokud Vás zajímají další detaily a co si o tom všem myslí uživatelé z celého světa, navštivte stránky Pocket PC Thoughts, kde se dozvíte větší podrobnosti - bohužel není v mých silách Vám celé toto diskuzní fórum přeložit. Věřte mi ale, že pokud o V35 uvažujete nebo snad váháte mezi ním a jiným lowendovým PDA typu Dell Axim X5, rozhodně tyto stránky stojí za přečtení.

A co říkáte Vy, čtenáři? Promyšlený marketingový tah, jak V35 ještě víc zviditelnit anebo prostě hloupá náhoda a zástupy lidí ze společnosti ViewSonic tuto "drobnost" opravdu "přehlédly"?