Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Včera, Milan Šurkala, aktualita
Nový průzkum z dílen MIT ukazuje velmi zajímavou skutečnost. Používání chatbotů u lidí může snížit míru toho, jak moc věří konspiračním teoriím. Není to navíc zanedbatelné číslo, počet se snížil o 20 %.
fidorka (52) | 19.9.202423:07
Prosím vás, tak toto fakt ne. Jako hrdý konspirační teoretik jsem zděšen a znechucen neznalostí... NIKDO alespoň trošičku normální nevěří těm STUPIDITAM o ploché zemi... Prosím ­"averages Joes­" ­(­"antikonspitároři­") aby tuhle stupiditu nerozšiřovali. Je to už fakt nechutné. Jediní lidé kteří věří ­"teorii­" o ploché zemi jsou samotní tzv. ­"anti­-konspirátoři­".

ŽÁDNÝ SKUTEČNÝ KONSPIRAČNÍ TEORETIK NIKDY TĚMTO STUPIDITÁM NEVĚŘIL­(!­)

Prosil bych tedy ­"strejdy­" aby se vyhnuli jakýmkoliv roztomilým řečem o tom,že ­"plochá země­" je konspirační teorie. NENI. A žádný konspirační teoretik těmto stupiditám nevěří. Jediní kdo tomu věří, jak už jsem zmínil, jsou antikonspirátoři ­(protože věří že tomu věří konspirátoři; nevěří­). Hotovo.

Ti znalejší konspirátoři ví, že toto je z ­"playbooku­" ­"Cussa Sunsteina­" ­(­"Cuss Sunstein­") a jeho ­"Cognitive infiltration of conspiracy movements­"... Míněno že je to vládní program pro diskreditaci konspiračních teoriích tím, že tupé veřejnosti namluvíte že konspirátoři věří i naprostým stupiditám jako ­"plochá země­" ­- nevěří. Jediní kdo tomu věří je tupá masová veřejnost... Takto prosím fakt ne. Vypadáte totiž jako ta stará paní ­"Co by všechny ty internety zakázala­" Stejná míra znalostí a hloubky pochopení.
Vyhledejte si prosím ­"Cuss Sunstein + Cognitive infiltration­", ju? ­(jméno které většina ­"strejců co všechno ví­" asi nikdy ani neslyšela.

Odpovědět1  0
Bison (883) | 19.9.202414:14
Na SK 3mil. ľudí dôveruje konšpiračným teóriám, je to výsledok úrovne systému vzdelávania, ktorý je nefunkčný a nepoužiteľný. AI to nezmení, podstata totiž ostáva rovnaká. Poznanie vyžaduje inteligentných a vzdelaných ľudí, taký sa na SK už nevyskytujú. Úpadok AI nezastaví, len ho viac obnaží. Firma chcela na SK postaviť vývojové centrum, po prieskume na trhu práce sa toho okamžite vzdali a radšej tu postavia novú montovňu pre tupých ľudí, to je skutočnosť a nie konšpirácia...
Odpovědět2  3
Jirka-77 (1150) | 19.9.202411:32
AI je přesvědčivá, to ona umí a má těch informací hodně i když je nechápe. Věřím že ve většině otázek tím přesvědčí o pravdě, protože u většiny sporů má většina pravdu, ale jistě jsou i věci, kde zatím většina nemá pravdu a pak AI bude jen kopírovat většinový názor. Naše civilizace ještě asi není tak dokonalá, že by v některých otázkách nepřevládal omyl. Tím věřím že já ve svých názorech můžu mít v něčem chybu stejně jako většina. Placatá Země patří mezi ty snadnější otázky, takže tam problém nebude.
Odpovědět0  0
tombominos (1349) | 19.9.202417:13
AI bude kopirovat cookoliv co si jako data nasaje. Je uplne jedno co to bude.
Zdrojova data jsoun casto priohnuta, protoze 1000 ruznych duvodu. Jinymi cely clanek je uplne o houne.
Odpovědět1  0
Pavel Matějka (1655) | 19.9.20249:40
Rozdíl mezi konspirační teorií a dezinformací je ten, že dezinformace má tendenci stát se časem pravdou, konspirační teorie zůstává konspirační teorií.
Odpovědět4  4
Jirka-77 (1150) | 19.9.202411:20
Rád bych to líp pochopil. Jak se dezinformace stane pravdou? A rád bych nějaké příklady kde se to už stalo. Na těch to asi bude nejsrozumitelnější.
Odpovědět0  0
DrkT (35) | 19.9.202411:54
Ohledně toho jak se dezinformace stane pravdou tak jednu takový příklad bych tu měl. Nachází se na internetu pod heslem Snowden..
Odpovědět1  0
Jirka-77 (1150) | 19.9.202413:29
Našlo to nějakého člověka co prozradil že americké tajné služby špehují celosvětovou komunikaci lidí. To je ono? Tak to je potřeba popsat líp než jedním jménem. Jako že to je pravda nebo není pravda, nebo se to časem stalo pravdou? Nerozumím jak to myslíte. Že špehují co se dá to je celkem jasný, ale není moc jasný, co vše dokážou špehovat. např Whatsapp asi ano, Signal asi ne, email nevím, GSM nevím.
Odpovědět0  3
Cemada (1223) | 19.9.202414:33
Tam nešlo jen o to sledovací technologie, ale i to jakým procesem procházelo schvalování požadavků na sledování. Doporučuji film Snowden a film Citizenfour.
Odpovědět0  0
kazaxx (287) | 19.9.202412:19
Ockovani se nenakazi. Ockovani virus nesiri. Ockovani pomaha. Budou stacit jen tri davky. Pak co si cybavuji, Nord Stream znicilo Rusko. Green deal ceny energii nezvysuje, cela Ukrajina je ve valce. Genocida na Ukrajine… a mraky dalsich, ja jen napsal, co se mi ted vybavilo.
Odpovědět5  1
Jirka-77 (1150) | 19.9.202413:41
To mají být příklady, kde se dezinformace stala pravdou? Jo aha už to asi chápu. Vláda tvrdila nějaký silný význam očkování, kterému menšina nevěřila a vláda později hlásila slabší význam očkování, takže se názor menšiny stal pravdou. To je asi dobrý příklad. Další příklady by asi chtělo líp popsat co se změnilo.
Odpovědět0  1
tombominos (1349) | 19.9.202417:17
Rozdil mezi informaci a dezinformaci je casto jen uhel pihledu a aktualni politicke klima. Vlady a jejich informace nejsou zarukou zadne pravdivosti. Naopka se da predpiokladat, ze spousty vladnich ­(v krerekoliv zemi­) informaci jsou priohnute tak, aby staveli danou vladu do pozitivniho svetla. Je to ­'prirozeny­' jev. Otazka je jen, jak hodne vlady dezinformuji,.misto toho jestli dezinformuji.
Odpovědět1  0
Akulacz (255) | 19.9.202417:19
On není problém v tom že vláda postupně koriguje ty informace, ale to že v danou chvíli to je ta jediná pravda a vše ostatní jsou dezinformace a jiné názory ani diskuze se ideálně nepřipouští.
Kolikrát by to u lidí napravila omluva ze se zmýlili, nebo aspoň něco ve stylu, měli jsme špatná data... Většinou se to snaží jen vymlčet a jsou i tací lidé co si pamatují co jim bylo tvrzeno minule a dokáží to porovnat s tím co se tvrdí dnes. Bohužel tímto ­"elity­" hází chatbotu vidle do jeho snahy, tím jak snižují svou důvěryhodnost způsobují že mnozí lidé začnou věřit i úplným blbostem, když jim je vyvrací někdo kdo jim lhal zatím skoro ve všem ..
Odpovědět2  0
mareknr (270) | 19.9.202420:36
"Dezinformácia je zámerne nepravdivá alebo zavádzajúca informácia, ktorá je šírená s cieľom oklamať, manipulovať alebo spôsobiť ujmu. Kľúčovým prvkom dezinformácie je úmysel klamať alebo zavádzať.

Na druhej strane, klamstvo je všeobecný pojem pre nepravdivé tvrdenie, ktoré môže byť šírené s rôznymi úmyslami, nielen s cieľom manipulovať alebo zavádzať. Klamstvo môže byť aj neúmyselné, zatiaľ čo dezinformácia je vždy úmyselná­"

Dezinformacia sa nikdy zo svojej podstaty nemoze ukazat ako pravda. Ked niekto napriklad tvrdi, ze ­"Ockovani sa nenakazia­", tak toto predsa nikdy pravda nebude.
Odpovědět0  0
Akulacz (255) | 19.9.202421:33
"Dezinformacia sa nikdy zo svojej podstaty nemoze ukazat ako pravda.­" Problém je to že dnes je zvykem jakýkoliv nepohodlný názor označit za dezinformaci a o tom se tu bavíme, že to co je v jednu chvíli označeno za dezinformaci se po nějakém čase může ukázat jako pravda. Někdy to je z důvodu nedostatku informací, někdy úmysl kdy dotyční už v tu chvíli vědí že klamou a dezinformací je označení toho jiného názoru za dezinformaci. Ten termín se v prostě nadužívá, bere si ho do huby kdekdo a tím jeho význam devalvuje a ve chvíli kdy by jeho použití bylo vhodné a odpovídající už nemá tu váhu.
Odpovědět1  0
fidorka (52) | 19.9.202423:13
To že Nord Stream zničili Rusko je moje nejoblíbenější... Kdokoliv kdo je starší 15ti let a věřil tomu déle než dejme tomu 1 minutu ­(než to trochu promyslel­) je IDI*T... Nejidi*čtější IDI*T všech dob.
Odpovědět1  0
cztajtrlik (58) | 19.9.202421:46
Spis si myslim, ze konspiracni teorie se v mnoha pripadech stala konspiracni skutecnosti ­(faktem? potvrzenim?­). Viz WikiLeaks, Snowden, odtajnene informace tajnych sluzeb po 30 letech ­(pokud tedy uznaji, ze to neohrozi narodni bezpecnost ­- o cemz vsak narod casto netusi­).

I sovetske a cinske veci jsou casto vyzivne. Je asi jedno, na kterou svetovou stranu otocime hlavu.
Odpovědět1  0
DrkT (35) | 19.9.20249:16
Pokud testivaly jen AI a neudělali kontrolní vzorek, tak je to zcela nesmyslný závěr.
Kolik procent lidí by věřilo po nějaké době bez interakce s tím AI, kolik by jich bylo pokud by je zkusil přesvědčit člověk? Co všechno považovali za ­"konspirační teorii­"?
Odpovědět2  0
jiri777 (83) | 19.9.20248:59
Umělá inteligence bude odpovídat podle toho na jakých informacích ji vytrénujete. Pokud ji vytrénujete na informacích popírajících dezinformace, tak AI neudělá logicky nic jiného než že rychle najde argumenty na popírání dezinformace.
Nicméně pokud AI natrénujete na webech, které nejsou politicky korektní, tak naopak AI bude dezinformace potvrzovat jako fakta.
Zajímavé by bylo, kdyby se AI natrénovala z obou stran a váha by byla 50 na 50. Výsledek by asi byl, že jednou by AI dezinformaci vyvrátila a při dalším dotazu naopak potvrdila.
Odpovědět4  0
kazaxx (287) | 19.9.20248:48
Tohle považuji za dost velký průser. Samozřejmě nelze nevidět masové šíření takových hovadin, jako je třeba plochá země, čipování lidi formou očkování, chemtrails ve znění, že to úmyslně tráví lidi nebo thegridovo narážka na Sputnika ­(protože on jiné argumenty očividně nemá – už jen chybí dodat že ruská pátá kolona­), ale to tu bylo stále, Vesmírni lidé a Ještěrani, Jehovisti, komunisti... a nikdo se tím nezabýval. Prostě ať si myslí co chtějí, jejich svobodné právo. Ale podsouvání ze strany AI, kterou může obsahem krmit kdokoliv kdo si zaplatí... Již celá staletí se mocný snaží ovlivňovat myšlení lidí, poplatné režimu. Ne že to bylo, kdysi, tenkrát, ono to stále je a stále bude. Je to jediná hra jak si udržet moc, mít věrné. Nedokážu si představit chatbot v rukou Bruselu, Babišovo nebo Fialovo vlády... nebo obsah AI v rukou Rakušana, Elfů, Milionu chvilek...
Odpovědět0  0
thegrid (285) | 19.9.20247:52
Jen jestli to nečerpá ze Sputnika.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.