Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD bude spolupracovat se společností Commex

3.1.2008, Pavel Boček, aktualita
AMD bude spolupracovat se společností Commex
Zatímco izraelská společnost Commex sice ještě stále funguje v inkubátoru nových firem s pomocí RAD Group, a tak ještě nemá vlastní produkt, již si ji vyhlédl druhý největší výrobce procesorů a třetí největší výrobce grafických karet, AMD....
Zatímco izraelská společnost Commex sice ještě stále funguje v inkubátoru nových firem s pomocí RAD Group, a tak ještě nemá vlastní produkt, již si ji vyhlédl druhý největší výrobce procesorů a třetí největší výrobce grafických karet, AMD. Commex totiž pro AMD bude dělat čipové sady pro vícejádrové procesory, což této malé společnosti může přinést desítky milionů amerických dolarů ročně, přičemž výroba má začít v květnu.



Commex byl založen současným prezidentem a výkonným ředitelem Talem Horowitzem společně s bratry Yehudou a Zoharem Zisapelem, kteří Commex finančně podpořili. Horowitz dříve pracoval jako starší člen výzkumného týmu pracujícího na dvoujádrových procesorech v Intelu. Nyní přišel na to, jak procesorům umístěném v jednom pouzdře zvýšit výkon ze stávajících asi 60 – 70 % jejich celkového výkonu a to vše za zachování nižší spotřeby; pokud jsou totiž jádra umístěna zvlášť, dosahují vyššího výkonu, ale zároveň vyšší spotřeby.

Dle Horowitze společnost není připravená na vstup na trh s laptopy, jelikož klesá jejich cena a zvýšilo by to náklady a prvotně se chce orientovat na serverový trh. Navíc je více zaměřena na bezpečnost, multimédia, storage a databázová řešení. Commex právě dokončil počáteční investici ve výši 8 milionů dolarů od Genesis Partners III a Vertex Israel III a brzy počítá s dalšími, zřejmě od některého z velkých výrobců čipových sad.

Zdroj: Globes