Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD: Čtyřjádrové Barcelony jsou o 50 % rychlejší než čtyřjádrové Xeony

23.4.2007, Jan Vítek, aktualita
AMD: Čtyřjádrové Barcelony jsou o 50 % rychlejší než čtyřjádrové Xeony
Společnost AMD minulý týden vypustila do světa nejnovější informace o svých finančních výsledcích, které její akcionáře a příznivce ani v nejmenším nepotěšily. Dnes, snad aby společnost zmírnila dopad předchozích zpráv, se objevily předběžné...
Společnost AMD minulý týden vypustila do světa nejnovější informace o svých finančních výsledcích, které její akcionáře a příznivce ani v nejmenším nepotěšily. Dnes, snad aby společnost zmírnila dopad předchozích zpráv, se objevily předběžné výsledky procesorů AMD Barcelona, o jejichž výkonu se zatím nevědělo téměř nic. Snad jen, že Barcelona má procesory Clovertown na stejné frekvenci překonat o 40 %.



Nyní toto číslo bylo poopraveno na 50% nárůst výkonu v operacích v plovoucí řadové čárce (floating point) a 20% nárůst v operacích s pevnou řadovou čárkou (integer), což i nadále má platit pro přímé porovnání procesorů Barcelona a Clovertown na stejné (dle AMD jakékoliv) frekvenci. Firma však i nadále o konečných frekvencích Barcelony mlčí, takže můžeme jen spekulovat, že nejspíše půjde o hodnotu blízkou 2,66 GHz, nebo dokonce 3 GHz, protože Intel již začal dodávat několik málo Clovertownů na této frekvenci.

AMD dále hovoří o výkonu nových 3GHz Opteronů, které srovnatelné procesory Intel Xeon 5100 mají ve zvolených benchmarcích (SPECint_rate_2006, SPECint_rate2006, SPECompM2001) předčit o celých 24 %.

Zdroj: TG Daily