Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
7.6.2021, Milan Šurkala, aktualita
Technologie AMD FidelityFX Super Resolution bude představena 22. června. Prozatím o této funkci zvyšující rozlišení víme pár informací, které nyní doplňuje to, že se objeví i v herních konzolích Microsoft Xbox.
JakubL (246) | 8.6.20215:49
U Playstationu je problém v API, nepoužívá DirectX 12­/11 ani Vulkan. Takže teoreticky možné FFX SR je, ale asi by se muselo komplet ­"přepsat­" pro API PS.
Odpovědět0  0
batmaster (699) | 7.6.202122:04
Uvidíme reálné testy, ale jestli je to není nadnesené, tak má nVidia silnou konkurenci a malý problém. Open source a nulová potřeba strojového učení je jistě velké plus. Pokud se to dá jednoduše integrovat do her, mohlo by jít o masové nasazení a trochu tím oddálit nutnost koupě nového HW, což je v dnešní době a blízké budoucnosti docela přínos. A nemusel by vadit ani nižší výkon oproti DLSS.
Odpovědět2  0
Pavel Matějka (1655) | 8.6.202111:34
Věřím, že to dopadne jako s FreeSync. Taky je to o chlup horší, než G­-Sync, ale důležité je, že je to dostačující a hlavně prakticky zdarma. A je to standardizováno VESA. Tím pádem G­-Sync prakticky vymřelo. Věřím, že do tří let vymře i DLSS, protože FidelityFX bude součástí DirectX 11, 12 a navíc Vulkanu.
Odpovědět0  0
mareknr (269) | 8.6.202112:02
Akykolvek monitor s GSync je v tomto smere kvalitnejsi ako drviva vacsina mojitorov s Freesync, pretoze tie maju vacsinou nejake obmedzenia ako nepodpora LFC alebo frekvencny rozsah, v ktorom Freexync funguje. Kupil som novy monitor s Freesync. Predtym som mal GSync a vadi mi, ze frekvencny rozsah pre FS je od 48 do 144Hz a nie od 30. Tak isto blacksmearing pri zapnutom FS. S GSync som take obmedzenia nemal. Samozrejme sa s tym da zit, ale ked chces ultimatne riesenie, tak by som siel zasa do GSync.
A co sa tyka DLSS, ide o sofistikovanejsie a z toho co bolo zatial vidiet aj riesenie s vyssou kvalitou vystupneho obrazu. A nie je sa comu divit. FSR je iba vylepseny upscaling, ktory ani nie je temporalny. Zatialco DLSS robi rekonstrukciu obrazu vratane jeho zaostrenia aj antialiasingu. Pocita aj s predchadzajucimi obrazkami a pohybovymi vektormi. Takze vy budete rad, ked toto umrie a presadi sa kvalitativne horsie riesenie? Fakt super. Nebolo by lepsie radsej tlacit na AMD, aby vydalo nieco, co bude lepsie alebo aspon vyrovnane konkurencii? Fakt pre vas staci vydat hocico, dat tomu nalepku ­"free­" a lepsie riesenia nech vymiznu?
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 8.6.202112:11
Snad všechny hry jsou dnes vyvíjeny na konzole a pro PC se následně provádí port. Všechny čipy pro konzole dodává AMD. Něco mi říká, že řešení AMD bude dost preferované.
Odpovědět2  0
mareknr (269) | 8.6.202112:31
Netvrdim, ze nie. Okrem toho mam aj konzole. Len nechapem tu radost, ocakavanie alebo vieru, ze kvalitnejsie riesenie prehra. Ja by som radsej od AMD videl podobne riesenie ako DLSS. A kludne by mohlo byt iba pre ich karty a konzole. Po radosti niektorych ludi z vysledkov DLSS 1.0 by som ocakaval ich sklamanie z riesenia od AMD. Lenze opak je pravdou.
Odpovědět0  0
batmaster (699) | 8.6.202112:54
Kvalitnější řešení prohrává již od dob VHS vs Beta. Není na tom nic divného. ;­)
Důležité je jak budou reagovat uživatelé a vývojáři. Já osobně bych třeba za monitor s G­-Sync o pár tisíc víc nedal.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.