Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD Fusion procesor E-350 otestován

18.11.2010, Jan Malý, aktualita
AMD Fusion procesor E-350 otestován
První předběžné výsledky výkonu nadcházející platformy Brazos založené na APU Zacate jsou podle několika zahraničních recenzentů velice nadějné. Co můžeme čekat od první generace Fusion procesorů integrujících grafické jádro, které AMD nazývá...
První předběžné výsledky výkonu nadcházející platformy Brazos založené na APU Zacate jsou podle několika zahraničních recenzentů velice nadějné. Co můžeme čekat od první generace Fusion procesorů integrujících grafické jádro, které AMD nazývá APU (Accelerated Processing Unit)?

Na grafickém poli překonává Zacate, které integruje grafiku Radeon HD 6310 s 80 Stream procesory, s přehledem všechny obdobná řešení od Intelu. Podle testů je první APU od AMD dokonce rychlejší než většina současných integrovaných grafických jednotek v čipsetech. Minulé dvě generace mobilních IGP od AMD, platformy Danube a Nile, na Zacate nestačí. Svým grafickým výkonem se z IGP Zacate nejvíce přibližuje Nvidia ION. Radeon HD 6310, který má na GPU integrované v procesoru nevídaný výkon, by měl být podle testů přibližné o 30% pomalejší než samostatný Radeon HD 5450.



Procesorový výkon Zacate na K8 nebo C2D procesory stále nestačí. Pokud ovšem vezmete v úvahu, že APU integruje grafické jádro a TDP je na úrovni 18 W, tak Zacate je velmi výkonné. Procesory s 25W nebo 35W TDP jsou přeci jenom jiná liga. Zásadní je ovšem informace, že pro APU s taktem 1,6 GHz není problém porazit svého výše taktovaného hlavního rivala, dvoujádrový Atom.

Zdá se, že Intelu se rodí zajímavá konkurence. Procesorový gigant jistě také nezahálí, uvidíme, čím nás příští rok překvapí. Takový nízkonapěťový procesor založený na architektuře Sandy Bridge by byl jistě obstojná konkurence.

Zdroj: Fudzilla