Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD GAME! chce uživatelům usnadnit koupi herního PC

20.5.2008, Jan Vítek, aktualita
AMD GAME! chce uživatelům usnadnit koupi herního PC
Společnost AMD oznámila nový program nazvaný AMD GAME!, který má usnadnit uživatelům výběr a koupi potřebného herního PC. Myšlenka vychází z porovnání platformy PC a konzolí, z nějž jednoznačně konzole vychází jako snadnější na obsluhu a...
Společnost AMD oznámila nový program nazvaný AMD GAME!, který má usnadnit uživatelům výběr a koupi potřebného herního PC. Myšlenka vychází z porovnání platformy PC a konzolí, z nějž jednoznačně konzole vychází jako snadnější na obsluhu a provoz, což je jasné, protože jde víceméně o jednoúčelové stroje, které mají jednotné konfigurace. PC má samozřejmě zase své výhody, ale o ty v tomto případě nejde. A především, konzolí je na trhu pár, zato možných konfigurací PC nespočet.



AMD GAME! bude kombinovat vyvážené komponenty jako multijádrové procesory, zařízení s HD podporou a grafické karty další generace. Program má také už své partnery jako Acer, Alienware, Logitech a Microsoft, což rozhodně nejsou zanedbatelné společnosti v herním PC průmyslu. Zákazníci tedy dle AMD nebudou muset disponovat dobrými znalostmi z oblasti hardware, aby si vybrali optimální herní systém. Bude samozřejmě záležet na tom, jak se celá akce realizuje, ale uživatelé budou mít alespoň o co se opřít při nákupu, protože dnes se za herní PC vydává kde co.

Příslušné počítače dostanou také své logo a nejen ty. Logem budou opatřeny také příslušné komponenty pro ty, kteří se přeci jen rozhodnou postavit si své PC sami. Prozatím se za AMD GAME! hardwarem skrývají procesory AMD Phenom, budoucí AMD Turion Ultra, procesory Athlon, AMD čipové sady a karty ATI Radeon HD 3000.



Když se ale více zamyslíme nad nezkušenými zákazníky, pak ti si mnohdy chodí pro počítač, jehož výběr zakládají na tom, aby jim na něm "něco běhalo". AMD však neříká, jak budou jednotlivé sestavy odlišeny a podle čeho zákazníci poznají, že mají potřebný výkon. Pouze se zmiňuje o standardních AMD GAME! sestavách a pak AMD GAME! Ultra, stanovuje jejich minimální konfigurace a vágně mluví o rozlišení a FPS, které budou muset u her zvládat, což však konkrétního neříká nic.

Zdroj: DailyTech