Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD Graphics Product Group: Multi-GPU je budoucnost

7.8.2007, Jan Vítek, aktualita
AMD Graphics Product Group: Multi-GPU je budoucnost
Podobné zprávy jsme už slyšeli v podání firmy 3Dfx, ale to je již dávno, a tak se pojďme podívat na vizi společnosti AMD a její grafické součásti ATI. Ta věří, že budoucnost vysoce výkonných grafických subsystémů je v Multi-GPU technologiích,...
Podobné zprávy jsme už slyšeli v podání firmy 3Dfx, ale to je již dávno, a tak se pojďme podívat na vizi společnosti AMD a její grafické součásti ATI. Ta věří, že budoucnost vysoce výkonných grafických subsystémů je v Multi-GPU technologiích, které se využívaly již dříve, ale ne tolik u produktů pro běžné zákazníky.



"Lidé z AMD jednoduše už nezajímá vývoj velkých jednotlivých grafických procesorů a místo toho dávají přednost škálování nabídky pomocí Multi-GPU," řekl Richard Huddy (Developer Relations Chief, AMD graphics product group). Problém dle pana Huddyho leží v tom, že GPU mají tendenci být stále menší, jak pokračuje vývoj výrobních procesů a s postupem času bude těžko možné je vybavovat širokými paměťovými sběrnicemi a mohlo by se tak narazit na nízkou paměťovou propustnost. A řešením má být právě spojení výkonu několika GPU dohromady.

Zatím není zcela jasné, zda teda AMD hodlá zastavit produkci grafických karet s cenou 400 USD a více. Třeba již brzy AMD odhalí více ze svých budoucích plánů, zda bude vyrábět více stejných GPU propojitelných obdobou CrossFire, nebo se zaměří na produkci čipů, kde každý bude mít vlastní úlohu.

Zdroj: X-bit labs
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.