Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD na cestě k 45nm výrobní technologii

24.10.2007, Jan Vítek, aktualita
AMD na cestě k 45nm výrobní technologii
AMD se dle serveru X-bit labs nedávno vyjádřilo, že nehledě na zpoždění s produkcí nativně čtyřjádrových procesorů Barcelona nepředpokládá žádné nepříjemnosti při přechodu na 45nm výrobní technologii. "Těšíme se na to, až v první polovině...
AMD se dle serveru X-bit labs nedávno vyjádřilo, že nehledě na zpoždění s produkcí nativně čtyřjádrových procesorů Barcelona nepředpokládá žádné nepříjemnosti při přechodu na 45nm výrobní technologii. "Těšíme se na to, až v první polovině příštího roku najedeme na 45nm produkci," řekl Dirk Meyer, prezident AMD. "Jednak jsme na cestě k základní výtěžnosti s materiálem, co máme dnes a také vyrábíme již první 45nm procesory, což nás naplňuje důvěrou v to, co veřejně prohlašujeme - že tedy hodláme začít s výrobou pomocí 45nm procesu v první polovině příštího roku."



Dříve bylo oznamováno, že 45nm procesory AMD s kódovými označeními Deneb, Propus a Sargas mají vyjít v druhé polovině příštího roku. Dle nejnovějších roadmap to ale má vypadat tak, že jednojádrové Sargas nebudou, čtyřjádrové Deneb a Propus vyjdou v druhé polovině roku 2008 a levnější procesory se dvěma a třemi jádry, Hexa a Regor, jsou plánovány na první polovinu roku 2009. Můžeme tedy očekávat, že zhruba ke konci příštího roku budou k dispozici první 45nm čipy AMD a opravdu dostupné začnou být někdy na začátku roku 2009. A kromě nových procesorů bychom se měli dočkat dalších dvou pokroků - přechod na AM3 a začátek využívání pamětí DDR3 s procesory AMD. Serverové procesory si mají ponechat podporu registrovaných DDR2.

Zdroj: X-bit labs