Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD na Computexu předvedlo první APU Fusion

2.6.2010, Jan Vítek, aktualita
AMD na Computexu předvedlo první APU Fusion
Společnost AMD si na letošní Computex připravilo jednu velkou premiéru, a sice první veřejné představení procesoru Fusion, který je označován také jako první APU - Accelerated Processing Unit. APU má spojit výkon "sériového" procesorového...
Společnost AMD si na letošní Computex připravilo jednu velkou premiéru, a sice první veřejné představení procesoru Fusion, který je označován také jako první APU - Accelerated Processing Unit.



APU má spojit výkon "sériového" procesorového jádra a "paralelního" grafického jádra do jednoho čipu, díky čemuž se má zvýšit výkon při zpracování náročných úloh pro zpracování obrazu a dat, kam patří i multimédia z Internetu či počítačové hry pro DirectX 11. Příslušné video můžete zhlédnout zde.

AMD nezapomíná ani na softwarovou stránku, takže partneři této firmy již vytvářejí nové softwarové produkty, které přednosti APU a GPU od AMD využijí. Mezi tyto partnery patří například vlivný Microsoft, jehož zástupci vystoupili na Computexu s lidmi od AMD na jednom jevišti. Kromě využití MS DirectX a DirectCompute je další možností také využití OpenCL za pomoci ATI Stream SDK.

Nakonec také AMD představilo fond AMD Fusion Fund a prezentovalo jej jako "nástroj pro uskutečňování strategických investic do firem, jež budou vyvíjet inovativní řešení, která budou využívat předností přicházející rodiny APU Fusion." Fond je již otevřen, takže firmy mohou předkládat své návrhy firmě AMD k posouzení.

Zdroj: TZ AMD