Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD o svých finančních výsledcích za 4. čtvrtletí

25.1.2010, Jan Vítek, aktualita
AMD o svých finančních výsledcích za 4. čtvrtletí
Společnost AMD vydala tiskové prohlášení týkající se jejích finančních výsledků za poslední kvartál. Celkové tržby této firmy v něm činily 1,646 miliardy USD, což je 18procentní zvýšení v porovnání s předchozím kvartálem a o 42 procent lepší...
Společnost AMD vydala tiskové prohlášení týkající se jejích finančních výsledků za poslední kvartál. Celkové tržby této firmy v něm činily 1,646 miliardy USD, což je 18procentní zvýšení v porovnání s předchozím kvartálem a o 42 procent lepší než stejný kvartál v roce 2008.



Celkové tržby se za poslední rok vyšplhaly na 5,403 miliardy USD. Od tohoto čtvrtletí také AMD započne uvádět své finanční výsledky, tedy pouze AMD Product Company, takže již bez Globalfoundries, v nichž má ještě stále podíl. I když ten je po připojení Chartered již menší a navíc jej chce ATIC odkoupit zcela. Firma očekává v tomto tradičně slabším období nižší příjmy než přineslo poslední čtvrtletí minulého roku.

Firma se také ohlédla za proběhlým rokem a připomněla nejdůležitější události a fakta. Jednak byly oznámeny první notebooky Lenovo s platformou AMD VISION Pro (ThinkPad Edge a ThinkPad X100e), dále firmy Acer, HP, Dell a Lenovo začaly nabízet desktopy s procesory AMD Athlon II. Dále byla připomenuta oblast superpočítačů, kde procesory AMD využívají čtyři z pěti nejvýkonnějších strojů včetně světové jedničky a nesmí chybět také zmínka o příchodu prvních a stále jediných GPU kompatibilních s DirectX 11, a sice Radeon HD 5000. Nakonec to je nově podepsaná smlouva s Intelem, ke které lze přiřadit i finanční vyrovnání 1,25 miliardy USD. Právě to způsobilo, že AMD vykázalo čistý příjem 1,178 miliardy.

Zdroj: TZ AMD