Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD odvolává cenovou válku s Intelem

17.7.2007, Jan Vítek, aktualita
AMD odvolává cenovou válku s Intelem
V poslední době jsme zažili vlnu zlevňování procesorů firem AMD a Intel, kdy se objevily některé opravdu masivní slevy. Například Intel chystá pro začátek příštího týdne nové ceny svých procesorů, což se dotkne především čtyřjádrových verzí...
V poslední době jsme zažili vlnu zlevňování procesorů firem AMD a Intel, kdy se objevily některé opravdu masivní slevy. Například Intel chystá pro začátek příštího týdne nové ceny svých procesorů, což se dotkne především čtyřjádrových verzí a AMD už má své slevy procesorů Athlon 64 X2 a FX za sebou. Nyní se Gary Bixler, ředitel marketingu AMD v Severní Americe, vyjádřil v tom smyslu, že AMD již nemá v plánu dále zlevňovat.



Bixler také dodal, že slevy Athlonů 64 nebyly reakcí na aktivity Intelu. To potvrzují i další zdroje, které říkají, že AMD dalo před 9. červencem na měsíce dopředu vědět, že ceny půjdou dolů. O žádných dalších slevách se však neví.

Lidé z CRN se také Bixlera ptali na procesory Barcelona, avšak ten odmítl potvrdit pevné datum jejich vypuštění na trh a jednoduše zopakoval oficiální stanovisko firmy o pozdním srpnu. Ohledně rezignace Davida Ortona také podal standardní odpověď, že chce trávit více času se svou rodinou. Vyjádřil se však o tom, že AMD má na srpen v plánu podstatně vylepšit svůj AVS (AMD Validated Solutions) program. Jedná se o program pro řešení problémů s platformami od třetích stran. Cílem je partnerům AMD poskytnout platformy, které byly navrženy, otestovány a jsou podporovány přímo AMD. Nyní se má vše vylepšit s ohledem na firmu ATI.

Zdroj: CRN.com
reklama