Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD oznámilo mobilní rodinu čipových sad M690

30.3.2007, Jan Vítek, aktualita
AMD oznámilo mobilní rodinu čipových sad M690
Po uvedení čipové sady AMD 690 se společnost rozhodla také představit novou sadu pro notebooky s procesory Turion 64, jež ponese název M690. Ta se bude skládat ze dvou verzí - M690V a M690T a jde o variaci na zmíněnou desktopovou sadu se...
Po uvedení čipové sady AMD 690 se společnost rozhodla také představit novou sadu pro notebooky s procesory Turion 64, jež ponese název M690. Ta se bude skládat ze dvou verzí - M690V a M690T a jde o variaci na zmíněnou desktopovou sadu se zabudovanými funkcemi pro šetření energií.



Novinkou, která jistě potěší nejednoho uživatele, je integrované grafické jádro ATi Radeon X1200 s dynamickou alokací pamětí pro šetrné nakládání s mAh vašich baterií. Společnost Intel využívá podobnou funkci ve svých Intel Extreme Graphics. AMD však nabízí i možnost, aby výrobci notebooků mohli připojit i paměť, kterou bude mít grafické jádro vyhrazenou pouze pro sebe (až 128MB). Dále se zde dočkáme klasického AVIVO, HW akcelerovaného přehrávání MPEG-2, MPEG-4 a WMV9 a také integrovaného TV enkodéru pro komponentní, kompozitní a S-video vstupy.

Pro připojení zobrazovacích zařízení se využije dual-link 24bitové LVDS rozhraní a také TMDS rozhraní s podporou DVI a HDMI. Dále je tu i HD audio kodek s HDMI audio funkcemi a systém může využít i HDCP 1.1. Uživatelé lačníci pro grafickém výkonu si budou moci přes PCI Express x16 připojit externí grafickou kartu a potom možná využijí jeden ze čtyřech PCI Express x1 portů pro další zařízení. Nakonec stojí za zmínku deset USB 2.0 portů, rozhraní SATA 3Gb/s, ATA 133, TPM 1.1 a 1.2 a PCI v2.3.

Zdroj: DailyTech