Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD pokračuje v plánování ochrany globálního klimatu

31.8.2009, Jan Vítek, aktualita
AMD pokračuje v plánování ochrany globálního klimatu
Společnost AMD oznámila, že vydala již devátý plán na ochranu globálního klimatu a také zprávu odpovědnosti firmy za rok 2008. Především se jedná o založení nadace AMD a také předpoklad, že bude dodržen 22procentní úbytek normalizované míry...
Společnost AMD oznámila, že vydala již devátý plán na ochranu globálního klimatu a také zprávu odpovědnosti firmy za rok 2008. Především se jedná o založení nadace AMD a také předpoklad, že bude dodržen 22procentní úbytek normalizované míry emisí skleníkových plynů.



Nadace AMD je spojena s oblastí vzdělávání a snah o zlepšení poznatků ve vědě, technologii, vzdělání a matematice (STEM). Firma toto schovává pod celkové označení AMD Changing the Game a propaguje tím využití vývoje počítačových her pro zmíněné účely.

Pak bylo zmíněno také otevření nové univerzity “Lone Star” v Austinu v Texasu, která je kompletně napájena energií z obnovitelných zdrojů a dostala také certifikaci LEED Gold od Asociace ekologického stavitelství. AMD také vstoupilo do skupiny Green Power Group California pro vývoj nových zdrojů obnovitelné energie.

A i nadále bude AMD pokračovat ve vývoji a výrobě svých procesorů s označením EE, tedy Energy Efficient. Zmíněn byl především 45nm procesor AMD Opteron EE se čtyřmi jádry a spotřebou pouze 40 W. Pokud máte zájem, celá zpráva o odpovědnosti je zde a devátý výroční plán si můžete zase stáhnout zde (oba PDF).

Zdroj: TZ AMD