Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD předpokládá o čtvrtinu slabší závěrečný kvartál

8.12.2008, Jan Vítek, aktualita
AMD předpokládá o čtvrtinu slabší závěrečný kvartál
Společnost AMD varovala analytiky a také své investory, že mohou předpokládat v závěrečném kvartálu tohoto roku o čtvrtinu nižší tržby než v předchozím kvartálu. Kvůli tomu se má AMD opět dostat do červených čísel. Takový problém se samozřejmě...
Společnost AMD varovala analytiky a také své investory, že mohou předpokládat v závěrečném kvartálu tohoto roku o čtvrtinu nižší tržby než v předchozím kvartálu. Kvůli tomu se má AMD opět dostat do červených čísel.



Takový problém se samozřejmě týká nejen AMD, ale i ostatních IT firem. Intel také předpokládá nižší tržby, než bylo původně plánováno, což dělá v řeči čísel minus 1,4 miliardy USD. AMD zveřejní svou oficiální zprávu o výsledcích za tento kvartál 22. ledna příštího roku. Tento kvartál ale pravděpodobně nebude znamenat konec negativních zpráv, protože to "pravé" výrobce počítačových čipů prý ještě čeká. Zákazníci momentálně nemají zrovna chuť utrácet za nový hardware a konkrétně si AMD stěžovalo na pokles zájmu o čipy pro osobní počítače a servery. Zvláště se to pak týká spotřebního trhu.

Nyní může také tato firma litovat, že se nedostala včas do slibně se rozjíždějícího vlaku s názvem netbook. Tuto momentálně jedinou rostoucí oblast má pod palcem především Intel. A jak říká analytik Ashok Kumar (fa Collins Stewart), vzhledem k tomu, že je AMD oproti Intelu daleko více vystaveno právě trhu pro běžné zákazníky, pak to tuto firmu musí mrzet dvojnásob.

Zdroj: BusinessWeek