Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD představilo čipy pro akceleraci vektorové grafiky

12.3.2007, Jan Vítek, aktualita
AMD představilo čipy pro akceleraci vektorové grafiky
Společnost AMD se tentokrát zaměřila na akceleraci vektorové grafiky u mobilních zařízení, pro něž vytvořila čipy G12 a G40. Na akci Game Developers Conference v San Francisku byly tyto čipy předvedeny veřejnosti se slovy, že dokáží až 30x...
Společnost AMD se tentokrát zaměřila na akceleraci vektorové grafiky u mobilních zařízení, pro něž vytvořila čipy G12 a G40. Na akci Game Developers Conference v San Francisku byly tyto čipy předvedeny veřejnosti se slovy, že dokáží až 30x zrychlit zpracování vektorové grafiky a zároveň dovolit snížení spotřeby energie.



Výkon a možnosti čipů byly demonstrovány pomocí malých dem, kde se předvedla například akcelerace anti-aliasingu. Díky tomu, že vektorová grafika může být zvětšena bez ztráty rozlišení, pouze detailu, je možné, aby vývojáři her pro mobilní telefony mohli snadněji vytvářet nové tituly. K tomu jim jistě pomohou i možné nižší nároky na paměť, jíž je vždy málo.

AMD se k této technologii dostalo koupí společnosti Bit Boys, která se před několika lety postarala o pravé pozdvižení, když chtěla vypustit do světa grafickou kartu a s ní zastínit veškerou konkurenci, tedy především ATi a nVidia. Toto se však nikdy nestalo a Bit Boys se vrátili k navrhování čipů pro mobilní telefony. Čipů G12 a G40 od AMD se ale dočkáme, avšak mluví se až o Vánocích 2008.

Zdroj: TG Daily
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.