Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD propouští na 400 zaměstnanců

13.5.2007, Pavel Boček, aktualita
AMD propouští na 400 zaměstnanců
Po obrovské finanční ztrátě za první čtvrtletí byl výrobce procesorů a grafických karet AMD donucen šetřit. Hodlá tedy propustit celkem 430 zaměstnanců, což je 2,6 % celkového počtu. O práci přijde čtyřicet lidí v Sunnyvale a Santa Kláře,...
Po obrovské finanční ztrátě za první čtvrtletí byl výrobce procesorů a grafických karet AMD donucen šetřit. Hodlá tedy propustit celkem 430 zaměstnanců, což je 2,6 % celkového počtu. O práci přijde čtyřicet lidí v Sunnyvale a Santa Kláře, osmdesát v Austinu, kolem dvanácti v Bostonu a padesát v Markhamu v Ontariu. V Drážďanech AMD propouštět nehodlá. Zbytek bude propuštěn z kanceláří a zpracovatelských center po světě. Většina propuštěných je z oblasti administrace, prodeje a marketingu, o práci ale přijde i několik inženýrů.



Zpráva přichází krátce poté, co vrchní manažer AMD Hector Ruiz prohlásil, že současný výkon je nepřijatelný a že téměř 800 pracovníků, což je asi 5 % ze všech zaměstnaných, čelí vyhazovu. Odborníci si nejsou jistí, zda bude AMD muset i dále propouštět. Analytik Doug Freedman věří, že AMD díky propouštění ušetří až 40 miliónů amerických dolarů.

Velkou ztrátu AMD utrpělo po uvedení produktů svého rivala Intelu na trh, jež AMD porážejí téměř na všech frontách. Intel k tomu nedávno snížil ceny procesorů Core 2 Duo. Propouští však také, celkem tisíc zaměstnanců v Novém Mexiku.

AMD jako odpověď nedávno představilo svoje plány na příští rok. Věří, že produkty jako Phenom FX, či procesory s jádrem Barcelona jej znovu vrátí na vydobytou pozici.

Zdroj: DailyTech