Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD se chystá vypustit ovladače pro akceleraci výpočtů pomocí GPU

27.11.2008, Jan Vítek, aktualita
AMD se chystá vypustit ovladače pro akceleraci výpočtů pomocí GPU
Společnost AMD učiní očekávaný krok a vypustí ovladače, které majitelům karet ATI Radeon umožní využít sílu jejich GPU pro akceleraci náročných výpočtů. K tomu ale nestačí pouze podpora ze strany AMD, ale musí se zapojit i ostatní softwaroví...
Společnost AMD učiní očekávaný krok a vypustí ovladače, které majitelům karet ATI Radeon umožní využít sílu jejich GPU pro akceleraci náročných výpočtů. K tomu ale nestačí pouze podpora ze strany AMD, ale musí se zapojit i ostatní softwaroví vývojáři a zde firma říká, že ATI Stream bude podporovat řada firem včetně ArcSoft nebo CyberLink.



Aby si mohli ale uživatelé co nejdříve vyzkoušet, jaké možnosti technologie ATI Stream přinese, již v prosinci bude zdarma na stránkách firmy k dispozici utilita ATI Avivo Video Converter pro převádění videí. To má být až 17krát rychlejší s pomocí Radeon HD 4850 v porovnání s klasickými CPU.

Příští Catalysty tedy budou ve verzi 8.12 a jejich betaverze již začala být rozesílána HW a SW partnerům firmy AMD. Finální verze pak má být k dispozici 10. prosince a umožní ATI Stream na kartách Radeon řady HD 4000. Co se týče spolupráce s aplikacemi podporujícími ATI Stream, efekt bude okamžitý bez nutného zásahu uživatele, avšak budou zde i jisté volby a nastavení. AMD se tedy pustilo do souboje s firmou NVIDIA i na tomto poli a my budeme moci sledovat, jak se situace bude vyvíjet.

Pro více informací využijte link ve zdroji aktuality.

Zdroj: TZ AMD