Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD uvede úsporné Phenomy a Athlony

19.1.2008, Milan Šurkala, aktualita
AMD uvede úsporné Phenomy a Athlony
Společnost AMD pro nás chystá několik úsporných procesorů. Předně to bude na přelomu února a března čtyřjádrový procesor Phenom 9100e. Ten bude mít docela nízkou frekvenci pouhých 1,8 GHz, za což se však odmění TDP spotřebou 65 W, což na...
Společnost AMD pro nás chystá několik úsporných procesorů. Předně to bude na přelomu února a března čtyřjádrový procesor Phenom 9100e. Ten bude mít docela nízkou frekvenci pouhých 1,8 GHz, za což se však odmění TDP spotřebou 65 W, což na čtyři jádra rozhodně není špatné. Procesory budou mít paměťový řadič DDR2-1066.



Ve druhém čtvrtletí bude model Phenom 9100e nahrazen verzí 9150e, která bude mít totožné specifikace, jen bude postavena na novém steppingu B3. Tento stepping začne být dodáván v prvních vzorcích (i jiných modelů procesorů Phenom) za dva až tři týdny s tím, že produkce začne až ke konci března a dostupné budou ve druhém čtvrtletí.

Rovněž se chystají tři úsporné dvoujádrové procesory Athlon. Půjde o modely Athlon 4850e (2,5 GHz), Athlon 4450e (2,3 GHz) a Athlon 4050e (2,1 GHz). Všechny budou vybaveny 1MB L2 cache a mají podporovat DDR2-800 paměti. Bohužel nejsou známy hodnoty TDP spotřeby. Zajímají-li vás 45nm procesory AMD, pak vězte, že první vzorky se mají objevit na konci první poloviny letošního roku a produkce začne v jeho druhé polovině.

Zdroj: www.techreport.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.