Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD vytáhne do boje proti těžařům s Combat Crates

23.4.2018, Jan Vítek, aktualita
AMD vytáhne do boje proti těžařům s Combat Crates
Combat Crates zní jako nějaká konkrétní adaptace loot boxů, ovšem v podání společnosti AMD jde o recept na boj proti těžařům kryptoměn. Ti ve velkém skupují grafické karty, čímž jejich cenu ženou nahoru, i když to už aktuálně není tak ožehavý problém.
S dostupností a cenou grafických karet už to není vůbec tak zlé jako na začátku tohoto roku, ale tento problém se může kdykoliv zase vrátit. Záleží především na hodnotě Etherea a dalších měn, které se dají těžit na grafických kartách a také na tom, zda jim jejich práci neseberou nějaké mnohem efektivnější ASIC. Ethereum však po propadu pod 400 dolarů od začátku dubna opět postupně leze nahoru a jako obvykle přitom kopíruje vývoj Bitcoinu. 
 
 
Informaci o AMD Combat Crate s podtitulem "All You Need to Game" - Vše, co potřebujete ke hraní - přinesl server Videocardz, který obvykle nevypustí kteroukoliv povídačku. Ostatně už dlouho visela ve vzduchu otázka, co hodlá AMD dělat s tím, aby zajistila zájemcům dostatečný přístup k novým kartám, neboť by se mohlo stát, že nové Radeony budou za chvíli v sestavách hráčů vymizelý druh. To ostatně hrozí i tak v případě, že AMD nedokáže NVIDII konkurovat
 
AMD Combat Crate představuje prostý recept, a sice balík třech produktů v jednom a není těžké uhodnout, jaké produkty to jsou: procesor, základní deska a grafická karta. Je jasné, že těžaři o takovou věc nebudou mít zájem, ovšem na druhou stranu jej nemusí mít ani zákazníci lačnící po herní sestavě, neboť jim nemusí být po chuti daný výběr komponent. 
 
Specificky má jít o Ryzen 5 1600 nebo Ryzen 7 1700 (kupodivu ne o novější generaci, která nabízí příslušné nástupce), desku MSI B350 Tomahawk a grafickou kartu MSI Radeon RX 580 Armor. Je tak jasné, že jde také o iniciativu firmy MSI, a tak je možné, že i jiný výrobci jako Asus nebo Gigabyte představí své verze, takže by mohlo být i na výběr. Zda budou mít tyto balíčky také výhodnější cenu než při koupi samostatných komponent za doporučené částky, to se uvidí. 
 
Zdroj: Videocardz


Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.