Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD zveřejnilo další a snad již konečné detaily o R600

13.4.2007, Jan Vítek, aktualita
AMD zveřejnilo další a snad již konečné detaily o R600
Společnost AMD zveřejnila podrobnější informace o nadcházejících grafických kartách ATi R600. Ty už sice dávno měly být na světě, ale jejich vydání bylo pozdrženo, tak aspoň doufejme, že konečná verze bude stát za čekání. AMD především změnilo...
Společnost AMD zveřejnila podrobnější informace o nadcházejících grafických kartách ATi R600. Ty už sice dávno měly být na světě, ale jejich vydání bylo pozdrženo, tak aspoň doufejme, že konečná verze bude stát za čekání. AMD především změnilo názvy karet, takže nové DirectX 10 grafiky nebudou série X, ale série HD, aby názvy korespondovaly s Avivo HD. Na vrcholu tedy bude karta ATi Radeon HD 2900 XT operující s 320 stream procesory (více než dvojnásobek karet 8800 GTX) a osmikanálovou 512bitovou paměťovou sběrnicí. Technologii CrossFire budou již karty HD 2900 XT podporovat nativně bez nutnosti užití externího CrossFire můstku.



Dále bude vlajková loď AMD podporovat 128bitový HDR rendering, Anti-Aliasing se posunul až na hranici 24x (8800 GTX má AA 16x) a zahrnuto je i počítání fyzického modelu. Vestavěné HDMI rozhraní přichází s podporou 5.1kanálového zvuku a dočkáme se také již zmíněné technologie Avivo HD s Universal Video dekodérem (UVD) a novým Advanced Video procesorem (AVP). UVD, které se již předtím objevilo u karet s jádrem RV550, hardwarově akceleruje formáty H.264 a VC-1 použité u médií Blu-ray a HD DVD. AVP na druhou stranu zajišťuje nízkou spotřebu GPU při přehrávání pomocí hardwarové akcelerace. Jestliže se AMD nerozhodne pro další posun data vydání, měli bychom se dočkat již v nejbližších týdnech.

Zdroj: DailyTech
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.