Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Američtí vojáci dostanou implantovány mikročipy do mozku

2.8.2007, Pavel Boček, aktualita
Američtí vojáci dostanou implantovány mikročipy do mozku
Americké ministerstvo obrany uzavřelo s Centrem pro bioelektroniku, biosenzory a biočipy (C3B) při Clemsonské univerzitě kontrakt za 1,6 milionu amerických dolarů pro vývoj mikročipů implantovatelných do mozku. Mají být implantovány vojákům...
Americké ministerstvo obrany uzavřelo s Centrem pro bioelektroniku, biosenzory a biočipy (C3B) při Clemsonské univerzitě kontrakt za 1,6 milionu amerických dolarů pro vývoj mikročipů implantovatelných do mozku. Mají být implantovány vojákům pro kontrolu jejich životních funkcí 24 hodin denně. Těm se samozřejmě tato myšlenka vůbec nelíbí. Anthony Guiseppi-Elie, ředitel C3B a profesor chemického a biomolekulárního inženýrství a bioinženýrství, je však ujišťuje, že prvořadým úkolem mikročipů bude získat okamžité informace o stavu zraněných pacientů implantací čipu právě až při zranění. Věří také, že čipy mohou najít uplatnění při dlouhodobé kontrole kosmonautů či dlouhodobě nemocných lidí, například diabetiků. Dodává, že nyní kupříkladu umírá mnoho pacientů na krvácení a zjišťování údajů jako množství kyslíku v krvi může znamenat rozdíl mezi životem a smrtí. Cílem je zkvalitnit péči o oběti traumat. Čipy mohou být implantovány i jako pojistka proti dalším traumatům.



Vědci zatím vyvinuli gel, který se tváří jako lidská tkáň a zamezuje tak změnám a následným komplikacím při imlantaci čipu, jak se stávalo dříve. Výzkumníci věří že zkušební verze bude k dispozici do pěti let a takřka ihned poté může ministerstvo začít s imlantací.

Zdroj: The Intelligence Daily