Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Analytici předpokládají příchod konzole Nintendo Wii HD

4.8.2007, Milan Šurkala, aktualita
Analytici předpokládají příchod konzole Nintendo Wii HD
Ačkoli Nintendo Wii předčilo v prodejnosti všechna očekávání, je kritizováno za nepříliš vysoký výkon a horší grafiku. To je způsobeno slabším hardware, který je ovšem levný a umožňuje tak snížit cenu konzole, díky čemuž je konzole tak úspěšná...
Ačkoli Nintendo Wii předčilo v prodejnosti všechna očekávání, je kritizováno za nepříliš vysoký výkon a horší grafiku. To je způsobeno slabším hardware, který je ovšem levný a umožňuje tak snížit cenu konzole, díky čemuž je konzole tak úspěšná nepočítáme-li inovativní a zábavné ovládání.



Pokud si zákazníci budou opravdu hodně přát lepší grafiku a celkově výpočetní výkon, který za Sony PlayStation 3 a Microsoft Xbox 360 skutečně velmi zaostává, dá se očekávat, že Nintendo přijde s vylepšenou verzí konzole. Tu zatím veřejnost označuje jako "Wii HD".

Nepředpokládá se však, že by se tak stalo v krátké době, spíše se počítá se 2-3 roky. Druhou stranou mince by však byla nutnost zajišťovat kompatibilitu konzolí. Na straně zákazníků by byl problém s tím, že zatímco na lepší verzi konzole by jely i starší hry, dnešní konzole by nové hry nezvládaly.

Pro vývojáře vyvstává jiný problém, s dvěma typy konzolí se nebude chtít vyvíjet dvě verze dané hry, pro starší i novější verzi. Zatím však můžeme spekulovat jak se situace vyvine. Pokud se opravdu nová verze představí až za tři roky, bude možné ji považovat za zbrusu novou verzi jako nový Xbox 360 nebo PlayStation 3 a ne jen vylepšení stávající.

Zdroj: www.xbitlabs.com, www.techspot.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.