Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Analytikové očekávají v příštím roce vlnu propouštění v IT průmyslu

22.7.2008, Pavel Boček, aktualita
Analytikové očekávají v příštím roce vlnu propouštění v IT průmyslu
Podle zprávy, zveřejněné v minulém týdnu, analytikové a IT manažeři očekávají v příštím roce vlnu propouštění v IT průmyslu. Zejména americký trh stagnuje, což má být hlavní důvod, který však zasáhne i další země, jelikož mnoho společností...
Podle zprávy, zveřejněné v minulém týdnu, analytikové a IT manažeři očekávají v příštím roce vlnu propouštění v IT průmyslu. Zejména americký trh stagnuje, což má být hlavní důvod, který však zasáhne i další země, jelikož mnoho společností má pobočky po celém světě a navíc trhy jsou propojeny. Mnoho společností v tomto a minulém roce utrácelo spoustu peněz, což se často projevuje dlouhodobě, příští rok tedy budou celkově investice omezenější. Omezena tedy bude spousta projektů, které byly na příští rok plánovány, jako pořizování nové techniky, jakož i přechod na virtualizaci.


Podobně se propadají indexy mnoha nejen IT firem v USA

Stejně tak v mnoha organizacích zůstane i systém Windows XP. Kromě výrobců a dodavatelů komponent a celých počítačů tak budou postiženi i výrobci a prodejci software, ačkoli ne tak zásadně, většina programů stále běží i na XP. Maximálně bude postižen Microsoft, ačkoli Windows Vista tedy sice neskončí jako ME, avšak v celkovém měřítku bude osud systému podobný - spousta uživatelů a firem downgraduje zpět na XP a přejde pak až na Windows 7. Velcí hráčí na poli IT průmyslu propuštěli již v roce minulém, stejně jako i v současném, některé projekty jsou stále v chodu a další propouštění je ještě plánováno i na letošní rok. Zřejmě se k tomu přidá i spousta výrobců SW a obchodníků.

Zdroj: Fudzilla