Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ani ICH10 nepřinese PCIe 2.0, další Dual-Core Celeron v květnu

25.4.2008, Pavel Boček, aktualita
Ani ICH10 nepřinese PCIe 2.0, další Dual-Core Celeron v květnu
Nový jižní můstek ICH10, kterým společnost Intel chce začít vybavovat základní desky, zdá se moc nových funkcí nepřinese. Kromě toho, že nebude podporovat Turbo Memory (podpora bude až v ICH10R), tak nepřinese ani podporu sběrnice PCI Express...
Nový jižní můstek ICH10, kterým společnost Intel chce začít vybavovat základní desky, zdá se moc nových funkcí nepřinese. Kromě toho, že nebude podporovat Turbo Memory (podpora bude až v ICH10R), tak nepřinese ani podporu sběrnice PCI Express verze 2.0. Můstky tedy přinesou jen podporu pro AHCI a Corwin Springs (aktualizovaná funkce Wake on LAN, o které jsme psali dříve). Navíc však budou existovat i verze ICH10D a DO (první s vypnutou a druhý s povolenou funkcí RAID) pro podnikovou sféru.



K 11. květnu má také přijít další dvoujádrový Celeron, tentokrát s označením Celeron Dual-Core E1400. Jeho frekvence bude 2 GHz (FSB 800 MHz) a k dispozici má mít 512 KB L2 cache. Prodávat se bude za 54 amerických dolarů, což je však nynější cena E1200, ten tedy možná zlevní.

Dobrá zpráva alespoň pro majitele laptoů je ta, že již 23 % prodaných notebooků s mikroprocesory Intel v prvním čtvrtletí roku mělo čipy Penryn, vyráběné 45nm technologií. Během tohoto čtvrtletí chce Intel tento podíl zvýšit až na 47 %, přičemž 19 % z toho mají být čipy platformy Montevina, která nastupuje až 3. června, kdy začíná veletrh Computex. Snad se podaří zvýšit i množství prodaných Penrynů do stolních PC.

Zdroj: Fudzilla (1, 2, 3)