Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC představí dotykové LCD e2239Fwt

18.5.2010, Jakub Doležal, aktualita
AOC představí dotykové LCD e2239Fwt
Monitorů s dotykovými displeji rapidně přibývá a nyní se přidala i společnost AOC, která dnes na trh vypustila model e2239Fwt. S tímto monitorem se již pochlubila na letošní výstavě CeBIT 2010. Cílovou skupinou tohoto modelu by měli být...
Monitorů s dotykovými displeji rapidně přibývá a nyní se přidala i společnost AOC, která dnes na trh vypustila model e2239Fwt. S tímto monitorem se již pochlubila na letošní výstavě CeBIT 2010.

Cílovou skupinou tohoto modelu by měli být uživatelé notebooků, kteří si chtějí rozšířit svojí pracovní plochu. Základem je LCD panel s úhlopříčkou 21.5“ a rozlišením 1920 x 1080 pixelů. Rychlá odezva 5 ms, dynamický kontrast 20 000 000:1 a maximální jas 250 cd/m2 napoví, že AOC nejspíš použilo TN panel.



O podsvícení se postará technologie WLED, která by měla díky bílým diodám nabídnout velmi úsporný chod. Bližší informace ohledně multi-dotykového ovládání zatím výrobce nesdělil, jedinou podstatnou informací je podpora dotykových gest ve Windows 7.

V těle monitoru je dále zabudován USB hub s trojicí USB portů. Pro připojení vašeho notebooku je k dispozici D-Sub, který je však při tomto rozlišení spíše nouzové řešení. Ideální propojení pak vznikne díky dvojici HDMI konektorů, jež do monitoru přenesou také zvuk. Ten bude následně přehrán v integrovaných reproduktorech.

Samotné AOC slibuje dostupnost tohoto modelu v obchodech zhruba za měsíc, bohužel cenu zatím výrobce nezveřejnil.

Zdroj: TCM