Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apex Legends pro EA snáší zlatá vejce, firma si oproti očekávání analytiků vedla lépe

9.5.2019, Jan Vítek, aktualita
Apex Legends pro EA snáší zlatá vejce, firma si oproti očekávání analytiků vedla lépe
Titul Apex Legends od Respawn Entertainment měl vskutku raketový start a jeho obliba je stále vyšší. Má to tak značný vliv na finanční výsledky společnosti Electronic Arts, která se může těšit na vyšší příjmy, než očekávali i analytici. 
Společnost Electronic Arts už zveřejnila finanční výsledky za poslední kvartál, přičemž její tržby a zisky sice šly mezikvartálně dolů, ale meziročně to byl i tak výrazný růst a především pak byly tyto výsledky lepší, než se obecně očekávalo. Na to ukazuje i hodnota akcií, která stačila v reakci na to krátkodobě povyskočit o cca 10 %. 
 
 
Značný podíl na tomto finančním úspěchu si přitom může přisvojit titul Apex Legends a jeho autoři. Však tato hra za pouhý měsíc dosáhla milníku 50 milionů lidí, kteří si ji alespoň vyzkoušeli a od února přinesla na prodeji různých Battle Pass a jiné monetizaci až desetkrát více, než bylo předpokládáno. 
 
CEO Andrew Wilson také mluvil o úspěšných titulech EA Sports v minulém roce, prudkém nárůstu hráčů Battlefieldu V po představení rozšíření Firestorm a také o spíše chladném přijetí titulu Anthem. Právě oproti němu přišel free-to-play Apex Legends naprosto neočekávaně a dá se říci, že pro EA představuje tolik potřebný hit, s nímž může firma bojovat i proti Fortnite a PUBG. 
 
Wilson také už potvrdil, že Apex Legends představují v historii EA titul s nejrychleji rostoucí popularitou, přičemž pro 30 procent z desítek milionů lidí je to vůbec jejich první hra od firmy EA. Ta se nyní zaměřuje na to, aby z Apex Legends vytvořila dlouhodobý titul, což bude jako obvykle zajištěno prostě tím, že hra bude stále rozvíjena a připravovány pro ni budou různé události s cílem, aby se hráči nenudili. Chystají se tak nové sezóny s novým obsahem, další herní postavy (či Legendy) a rozvoj celého herního prostředí. A už vůbec není překvapivé, že Apex Legends zasáhnou také mobilní platformy a že si EA brousí zuby i na čínský trh, kde tato hra dosud nefiguruje. 
 
Zdroj: EA