Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Aplikace chatbota ChatGPT je nyní k dispozici i pro Microsoft Windows

Včera, Milan Šurkala, aktualita
Aplikace chatbota ChatGPT je nyní k dispozici i pro Microsoft Windows
OpenAI nyní přichází s aplikací chatbota ChatGPT pro další operační systém. Tím je Microsoft Windows a dostupná je pro platící předplatitele. Následuje tak v létě představenou verzi pro macOS.
Chatbot ChatGPT se dostává jako desktopová aplikace na další operační systém. Počátkem letošního léta to byl systém Apple macOS, nyní je to Microsoft Windows. Dostupná je např. přes Microsoft Store a k dispozici je prozatím jen pro platící uživatele s předplatným. To tedy znamená plány ChatGPT Plus, Team, Enterprise a Edu. Jde o brzkou verzi, nemá tedy všechny zamýšlené funkce, nicméně už nyní zvládá pracovat nejen s textem, ale i dalšími soubory a fotografiemi (může tak analyzovat dokumenty, sumarizovat je a podobně). Uživatelé zde mají možnost přístupu i k nejnovějšímu modelu OpenAI o1 s lepším logickým uvažováním.
 
Pomocí klávesové zkratky Alt+Space lze chatbota rychle vyvolat, ten může být otevřen v podpůrném okně, aby nabízel spolupráci a pomoc při práci v jiných aplikacích. Zvládá svou klasickou funkčnost generování textu, nicméně má vestavěný i generátor obrázku založený na DALL-E. Podporovány jsou operační systémy Windows 10 od verze 17763.0 včetně. Mezi prozatím nepodporované funkce patří ty hlasové (Standard a Advanced Voice), autentizace do Google Drive a Microsoft OneDrive nebo autentizace do GPT Builder.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.