Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple a Dell chystají podstatně více notebooků s LED podsvícením

5.12.2007, Marek Štelčík, aktualita
Apple a Dell chystají podstatně více notebooků s LED podsvícením
Podle zprávy společností Kenmos Technology a Nano-Op, které doposud dodávají LED podsvícené displeje, se dá očekávat nárůst podílu těchto displejů na trhu s notebooky. Očekává se rapidní růst dodávek ve velmi blízké době, neboť společnosti...
Podle zprávy společností Kenmos Technology a Nano-Op, které doposud dodávají LED podsvícené displeje, se dá očekávat nárůst podílu těchto displejů na trhu s notebooky. Očekává se rapidní růst dodávek ve velmi blízké době, neboť společnosti Dell a Apple objednávající si displeje od výše zmíněných společností vstupují do masové produkce nových ultra přenosných notebooků. Obě společnosti již LED podsvícené displeje nabízejí. Apple u MacBook Pro notebooku s 15,4“ displejem a Dell u svého XPS M1330 s 13,3“ displejem. Zajímavé je, že dle zprávy byla podána velká objednávka společnosti Apple na 13,3“ a Dell objednal 12,1“ displeje s LED podsvícením.



Společnost Nano-Op začíná již první část těchto objednávek vyřizovat skrze AU Optronics. Displeje s úhlopříčkou 12,1“ již putují do společnosti Dell, zatímco 12,1“ jednotky dostaly od společnosti Apple potřebné schválení. Zatímco v listopadu bylo objednáno u společnosti Nano-Op pouze 10 000 kusů, tak v prosinci to je 90 000. Spolu s Kenmos Technology si pak společnosti připíší po započtení nových objednávek 200 000 prodaných displejů s LED podsvícením za poslední čtvrtletí, na první čtvrtletí roku 2008 je objednáno dalších 300 000.

Zdroj: Laptoplogic