Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple by mohlo mít zájem o koupi firmy ARM Holdings

23.4.2010, Jan Vítek, aktualita
Apple by mohlo mít zájem o koupi firmy ARM Holdings
Dle neověřených zpráv by společnost Apple mohla mít zájem o koupi ARM Holdings, známého výrobce nízkospotřebových procesorů a jiných komponent určených do mobilních zařízení. Tyto dohady se objevily v listu London Evening Standard (LSE),...
Dle neověřených zpráv by společnost Apple mohla mít zájem o koupi ARM Holdings, známého výrobce nízkospotřebových procesorů a jiných komponent určených do mobilních zařízení. Tyto dohady se objevily v listu London Evening Standard (LSE), kde jistý obchodník řekl, že by to pro Apple znamenalo ovládnutí prodeje technologií ARM, což by dle něj dávalo smysl. O ARM se navíc široce ví, že dodává své součástky do téměř všech mobilních telefonů na trhu a ten na informace v LSE ihned zareagoval a akcie firmy ARM začaly rapidně růst.



Akvizice firmy ARM by znamenala samozřejmě to, že veškerými jejími technologiemi by disponoval Apple a už by bylo na něm, jak by s nimi naložil. Tato firma ale není známa zrovna tím, že se o svůj hardware dělí s ostatními, takže by se na trhu mohlo otevřít okénko pro další hráče, třeba firmu Intel a řešení SoC (System on Chip) založená na x86.

Prozatím ale šéf firmy ARM Warren East popřel, že by se o něčem takovém jednalo či uvažovalo a podotkl, že daleko levnější je licencování jejich technologií, než aby někdo chtěl celou společnost. Vyjádřil ale nadšení nad tím, že i prosté fámy dokázaly zvýšit cenu jejich akcií.

Zdroj: X-bit labs