Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple dále pozdrží celosvětové uvedení iPadu na trh

15.4.2010, Jan Vítek, aktualita
Apple dále pozdrží celosvětové uvedení iPadu na trh
Společnost Apple ve svém vyjádření uvedla, že Apple iPad bude celosvětově vypuštěn do světa později, za což může firmou neočekávaně velká poptávka ve Spojených státech. Tu však analytikové předpokládali již dříve, ovšem to je nyní už celkem...
Společnost Apple ve svém vyjádření uvedla, že Apple iPad bude celosvětově vypuštěn do světa později, za což může firmou neočekávaně velká poptávka ve Spojených státech. Tu však analytikové předpokládali již dříve, ovšem to je nyní už celkem jedno a také se spekuluje o blíže nespecifikovaných problémech s výrobou. Předobjednávky ze světa tak začne Apple přijímat až někdy v polovině příštího měsíce a prozatím se hovoří o 10. květnu.



Apple v prvním týdnu dle vlastních slov dodalo na 500 tisíc iPadů, o mnohem více, než firma předpokládala. Navíc se do věci vmíchaly ještě objednávky pro modely iPad 3G, které se musí vyřídit do konce tohoto měsíce. Ty přijdou na 629 USD v případě 16GB modelu, 729 USD za 32GB model a 829 za 64GB.

V souvislosti s novým tabletem Apple se také stále mluví o příchodu zařízení HP Slate, které by mělo dorazit někdy v tomto roce. Oba produkty jsou neustále porovnávány a Slate často označován za zabijáka iPad, i když dle mého názoru člověk se zdravým uvažováním tak nemůže činit. iPad byl vyvíjen už od počátku jako kompaktní celek s novým procesorem, vhodným operačním systémem a především se jako takový blíží spíše chytrému mobilnímu telefonu, než osobnímu počítači. Naopak HP Slate je, pokud to řekneme bez obalu, prostý netbook v LCD obrazovce, který využívá běžné komponenty a snaží se o to, aby neurazil konzervativního uživatele OS Windows. To bude jistě i jeho výhodou, stejně jako je nevýhodou iPad to, že řadu uživatelů popudil třeba absencí rozhraní USB 2.0.

Dál už se raději nebudeme do tématu iPad vs. Slate pouštět. Pokud vás zajímá jejich přímé srovnání z hlediska specifikací, pak si můžete prohlédnout příslušný slide zde.

Zdroj: X-bit labs