Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple má nejspíš velké problémy s iMacy

3.2.2010, Jakub Doležal, aktualita
Apple má nejspíš velké problémy s iMacy
Problémy s vadnými produkty se čas od času objeví u každého výrobce. Nyní má „černého“ Petra nejspíše společnost Apple, kterou trápí problémy s novými iMacy. Podle neověřených zpráv je dokonce částečně pozastavena výroba. (nový iMac s 27"...
Problémy s vadnými produkty se čas od času objeví u každého výrobce. Nyní má „černého“ Petra nejspíše společnost Apple, kterou trápí problémy s novými iMacy. Podle neověřených zpráv je dokonce částečně pozastavena výroba.


(nový iMac s 27" IPS LED panelem)

Produkt iMac se celosvětově těší velké oblibě. Počítač zabudovaný ve stylovém a tenkém těle LCD monitoru vynesl společnosti Apple řadu ocenění. Na podzim minulého roku představil kolektiv kolem Steva Jobse omlazené iMacy s novými Core i procesory. Vrcholem nabídky se stal model s úhlopříčkou 27“ a IPS LED panelem. Inženýry z Apple byl vychvalován na všechny strany.

Bohužel právě tento model je od začátku provázen velkými problémy, které dělají vrásky na čele uživatelům i výrobci. První nepříjemné překvapení se dostavilo po rozbalení počítače, kdy uživatelé často zjistili, že má jejich nový iMac prasklou obrazovku. Další problém se objevil po zapojení do zásuvky, neboť se některé kousky odmítaly zapnout.


(prasklá obrazovka se objevila u velkého množství iMaců)

Jakmile Apple počáteční problémy jakžtakž vyřešil, objevily se další. Nyní uživatele trápí problémy s výkonem. Při přehrávání flash videa z Youtube se najednou začne zasekávat zvuk a správce úloh hlásí 100% vytížení procesoru. Druhým velmi častým problémem jsou různé pruhy na obrazovce, či problikávání obrazu. Na fóru Apple jsou tyto neduhy hlášeny velkým množstvím vlastníků.

Samotný výrobce se snaží celou věc vyřešit, avšak dle redaktorů magazínu Fudzilla (berte s rezervou) jsou problémy tak závažné, že byla dokonce pozastavena výroba 27“ iMaců. Nyní se čeká na opravný firmware, který by měl zmíněné závady odstranit. Pokud se však nebude jednat o softwarovou závadu, čeká Apple nejspíš „servis recall“, tedy svolání porouchaných iMaců zpět do servisu.

Steve Jobs v nedávném rozhovoru pro magazín Wired obvinil společnost Adobe z lenosti a nedoladěnosti produktu Flash. Nyní to však vypadá, že by si měl nejdřív zamést před vlastním prahem.

Zdroj: Fudzilla, Apple, Geek