Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple mění nabídku počítačů iMac

8.8.2007, Marek Štelčík, aktualita
Apple mění nabídku počítačů iMac
Na schůzce zaměřené na nabídku počítačů Mac společnosti Apple, oznámil Steve Jobs nové specifikace počítačů iMac. Ty nyní nabídnou novou konstrukci, kde je použito odolné sklo proti poškrábání a na kryt je použit leštěný hliník a vysoce...
Na schůzce zaměřené na nabídku počítačů Mac společnosti Apple, oznámil Steve Jobs nové specifikace počítačů iMac. Ty nyní nabídnou novou konstrukci, kde je použito odolné sklo proti poškrábání a na kryt je použit leštěný hliník a vysoce kvalitní plasty. Nové iMacy nabídnou displej o úhlopříčce 20“ a 24“ (to znamená, že se přestávají vyrábět 17“ modely).


Modely v obou velikostech budou poháněny nejnovějšími Core 2 Duo procesory společnosti Intel a nabídnou frekvenci 2,0GH či 2,4GHzVybrat si však budete moci i high end model s 2,8GHz Core 2 Extreme procesorem, 500GB pevným diskem a 2GB operační pamětí. Uvnitř ostatních modelů pak naleznete 1GB DDR2 667MHz operační paměti a 250GB až 320GB Serial ATA pevný disk. Nechybí však ani DVD vypalovačka a grafické operace obstarává ATI Radeon HD 2400XT či ATI Radeon HD 2600 Pro. Rozlišení 20" displeje je 1680x1050 pixelů.


Nové iMacy budou navíc dodávány s novou klávesnicí nabízející velice nízký profil a nějaké předem nakonfigurované multimediální klávesy. Nová klávesnice komunikuje skrze bezdrátovou technologii Bluetooth 2.0.



Skladovací prostor může být navýšen až na 1TB (pouze u 24" modelu místo 500GB disku), počítače podporují Wi-Fi 802.11n a dále nabídnou FireWire 800, FireWire 400 porty a operační paměť může být také lehce uživatelem vyměněna. Bližší detaily jednotlivých jsou k nahlédnutí v tabulce, kde jsou také k vidění odpovídající ceny. Dostupnost těchto nových počítačů iMac je počínaje dneškem a objednávat můžete například skrze internetové stránky společnosti.

Zdroj: Laptoplogic