Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple podává žalobu na Psystar

17.7.2008, Marek Štelčík, aktualita
Apple podává žalobu na Psystar
Společnost Apple se rozhodla dále netolerovat klony svých výrobků, a proto byla podána žaloba na menší společnost Psystar, která vyrábí klony počítačů Mac. K soudu v San Francisku tak dorazil šestnáctistránkový dokument, ve kterém si společnost...
Společnost Apple se rozhodla dále netolerovat klony svých výrobků, a proto byla podána žaloba na menší společnost Psystar, která vyrábí klony počítačů Mac. K soudu v San Francisku tak dorazil šestnáctistránkový dokument, ve kterém si společnost Apple stěžuje na porušování obchodní známky, prezentaci svých výrobků jakožto produktů společnosti Apple a nízkou kvalitou produktů. V nabídce Psystaru se totiž například objevil klon počítače Mac nabízející podobné parametry, jehož cena byla 399 dolarů, zatímco „pravý“ Mac Mini se prodává za 949 dolarů. Počítače společnosti Psystar jsou dodávány s operačním systémem Mac OS X.



Dalším příkladem je například sestava s OS Leopard, Core 2 Duo procesorem na frekvenci 2,66 GHz, 250GB pevným diskem a grafickou kartou NVIDIA GeForce 8600 GT, navíc s podobným designem. Tato sestava v podání Psystaru stojí 804 dolarů, kdežto obdobná v podání Apple stojí 1500 dolarů. To byla zřejmě poslední kapka, která vedla k oficiálnímu podání žaloby. Očekává se, že společnost Apple soudní spor vyhraje. Psystar navíc doprovází problémy, kdy byl například zrušen kontrakt se společností zajišťující elektronické platby, po tom co zjistila, jaké produkty společnost Psystar prodává.

Zdroj: InformationWeek