Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple představuje datovou online službu iCloud

9.6.2011, Jan Vítek, aktualita
Apple představuje datovou online službu iCloud
Mezi řadu iAplikací a iSlužeb se nyní iZařazuje také nová sada iCloud od firmy Apple, která je určena pro uživatele vlastnící zařízení iPhone, iPad, iPod touch, Mac, ale také PC. Poslouží nám k automatickému a bezdrátovému ukládání dat,...
Mezi řadu iAplikací a iSlužeb se nyní iZařazuje také nová sada iCloud od firmy Apple, která je určena pro uživatele vlastnící zařízení iPhone, iPad, iPod touch, Mac, ale také PC. Poslouží nám k automatickému a bezdrátovému ukládání dat, která pak budou kdykoliv k dispozici. Služba dokáže provázat všechna využívaná zařízení, takže změna provázaného obsahu na jednom ovlivní všechna další.



iCloud v sobě zahrnuje dřívější služby MobileMe, tedy kontakty, kalendář a poštu, které byly přepsány tak, aby mohly s ní spolupracovat. App Store a iBookstore nyní umožní stažení knih a aplikací do všech osobních zařízení a oba obchody nyní také zobrazují historii nákupů, takže si pak budeme moci již zakoupené produkty opět stáhnout až na deset počítačů či mobilních zařízení pracujících s iOS.

Dále tu je funkce iCloud Backup pro automatické zálohování přes rozhraní Wi-Fi v době, kdy se iPhone, iPad nebo iPod touch nabíjí. To zahrnuje zakoupenou hudbu, aplikace, knihy a data zachycená fotoaparátem. Po obnovení systému iPhonu tedy bude stačit pouze zadat účet Apple ID a heslo, a iCloud obnoví předchozí nastavení. Nebude chybět ani prostá funkce pro ukládání dat na online server - iCloud Storage s 5 GB prostoru pro poštu, dokumenty a zálohy (tam se nezapočítává hudba, aplikace či knihy zakoupené od Apple, protože ty není nutné ukládat na osobní účty).

iCloud bude spuštěn letos na podzim a připraveny jsou na to již tři datacentra Apple, z nichž nejnovější je v Maiden v Severní Karolíně, které firmu přišlo na více než 500 mil. USD.

Zdroj: TZ Apple