Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple představuje nový iPhone OS 4

12.4.2010, Jan Vítek, aktualita
Apple představuje nový iPhone OS 4
Společnost Apple v české tiskové zprávě představila nový operační systém iPhone OS 4, jehož betaverzi uvolnila zatím pro členy vývojářského programu iPhone Developer Program. Ta obsahuje aktualizovanou sadu SDK s více než 1 500 novými API...
Společnost Apple v české tiskové zprávě představila nový operační systém iPhone OS 4, jehož betaverzi uvolnila zatím pro členy vývojářského programu iPhone Developer Program. Ta obsahuje aktualizovanou sadu SDK s více než 1 500 novými API a více než 100 novými funkcemi. Na ty se majitelé iPhone a iPod touch mohou těšit, že je využijí letos v létě.



Dočkají se třeba možnosti multitaskingu pro aplikace třetích stran, složek pro lepší uspořádání a přístupnost aplikací, vylepšené pošty s jednotnou schránkou, rychlého přepínání poštovní schránky a řazení zpráv do vláken, zdokonalené firemní podpory včetně lepší ochrany dat, správy mobilních zařízení, bezdrátové distribuce aplikací, atd.

Využije se také nová platforma mobilní inzerce iAd, která má spojit grafiku televizních reklam a interaktivitu webových reklam. Ty se mohou uplatnit v různých aplikacích dle libosti jejich tvůrců, kteří budo z jejich výnosů dostávat 60 procent.

Systém iPhone OS 4 bude dostupný jako softwarová aktualizace pro uživatele přístrojů iPhone a iPod touch toto léto, ovšem některé funkce nemusí na starších modelech pracovat. Třeba multitasking bude vyžadovat iPhone 3GS nebo iPod touch třetí generace (modely z konce roku 2009 s 32 GB nebo 64 GB).

Zdroj: TZ Apple