Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple představuje podobu Mac OS X Lion a FaceTime

22.10.2010, Jan Vítek, aktualita
Apple představuje podobu Mac OS X Lion a FaceTime
Společnost Apple si připravila krátkou tiskovou zprávu o podobě nové verze Mac OS X přezdívané Lion, která bude v pořadí již osmá. Krom toho uvedla i informace o produktu FaceTime, jenž poslouží k vedení videohovorů mezi uživateli počítačů...
Společnost Apple si připravila krátkou tiskovou zprávu o podobě nové verze Mac OS X přezdívané Lion, která bude v pořadí již osmá. Krom toho uvedla i informace o produktu FaceTime, jenž poslouží k vedení videohovorů mezi uživateli počítačů Mac a majiteli iPhone 4 iPod touch.



Lion přijde na trh příští rok v létě a prý se inspiroval inovacemi z iPadu a vůbec mobilních zařízení. Uživatelé budou moci využít Mac App Store, nové pojetí vyhledávání, instalace a automatické aktualizace počítačových aplikací; nový výchozí panel pro všechny aplikace Launchpad, systémovou podporu celoobrazovkových aplikací a pak tu je funkce Mission Control, která spojuje Exposé, Dashboard, Spaces a celoobrazovkové aplikace do nového zobrazení všeho, co je na počítači momentálně spuštěno.
Do celoobrazovkového režimu aplikace budeme moci přejít jedním kliknutím a poté se "švihnutím" na trackpadu můžeme přepnout do jiné, nebo se vrátit na plochu. Mission Control pak poskytne jednotný pohled na všechny aplikace, které momentálně běží a Exposé v nové generaci zobrazuje všechna otevřená okna ve skupinách podle aplikací spolu s miniaturami celoobrazovkových aplikací, panelem Dashboard a dalšími obrazovkami Spaces.

Zmíněná služba FaceTime je zatím ve své betaverzi a vyžaduje OS Snow Leopard. Slibuje možnost se spojit s až 19 miliony uživatelů iPhone 4 a iPod touch, což je počet prodaných přístrojů a také snadné nastavení pomocí Apple ID.

Zdroj: TZ Apple